אלעד ממן, אתלט מצטיין בן 23, בוגר בית הספר הימלפרב ומתאמן של לידר ירושלים עובד קשה הרבה מאוד שנים על מנת להגיע להישגים בתחרויות השונות. השבוע נאלץ ממן לוותר על השתתפותו בתחרות גביע האיגוד למרחק 1,500 מטרים משום שזו נערכה בשבת - וזאת אף שהוצאה לממן האפשרות לרוץ לבדו במוצאי שבת ושתוצאה זו תחשב לו כתוצאת ההתמודדות, הצעה שמבחינה ספורטיבית יש בה קשיים רבים.
ממן המאוכזב לא התייאש ובמקום להתמודד על הגביע ב-1,500 מטרים בחר לרוץ גם במקצה הכפול ל-3,000 מטרים ושם, באופן מפתיע, שבר את השיא האישי שלו וסיים במקום ה-3 בתוצאה 8:44.98.
"לצערי החליטו לעשות את המקצה ל-1,500 מטר בשבת, אז החלטתי לוותר על הרעיון של לרוץ לבד. אבל יש גם תחרות קבוצתית - ואני אעשה את שלי, אז התמודדתי על ה-3,000. היה קשה, אבל אחלה אימון..."