לייף סטייל

מניעת נחירות באמצעות התקן דנטלי

מרגישים עייפים בכל בוקר, תשושים ומותשים? נחירות עלולות להפוך למטרד נוראי עבור בן או בת הזוג. אולם מתברר כי בכל פעם שנוחרים בלילה, עלולים לסבול מתופעה נוספת, שנקראת דום נשימה בשינה.

  • תוכן שיווקי
  • פורסם 02/11/21
  • 08:06
  • עודכן 07/11/21
צילום: FREEPIK

מניעת נחירות באמצעות התקן דנטלי

מרגישים עייפים בכל בוקר, תשושים ומותשים? נחירות עלולות להפוך למטרד נוראי עבור בן או בת הזוג. אולם מתברר כי בכל פעם שנוחרים בלילה, עלולים לסבול מתופעה נוספת, שנקראת דום נשימה בשינה. אחוז קבוע מקרב האנשים שנוחרים בלילות סובלים מהפסקות נשימה שלא מורגשות באופן מודע. יחד עם זאת, ירידה בכמות החמצן גורמת להתעוררות קצרצרה שפוגעת מאוד באיכות השינה, פעם אחר פעם. אחרי שהצגנו את עיקרי הדברים, נסביר איך ניתן למנוע נחירות, באמצעות התקן דנטלי ייחודי – ואיך מבצעים התאמה אישית.

התקן שמאפשר לכם לנשום כרגיל

כדי למנוע נחירות ניתן להשתמש בהתקן זעיר וייחודי. הוא מאפשר למטופלים לשוב ולנשום כרגיל, תוך הפחתת הנחירות ותחושה מהירה מאוד של הקלה. יש לזכור כי קולות הנחירה, שיכולים להגיע לעוצמות מטרידות ממש, נובעים מכך שנגרמת חסימה בדרכי האוויר. אנשים הסובלים מכך חווים סוג של צניחה של הלסת במהלך הלילה. הלסת שצונחת ביחד עם החך והענבל יוצרים קושי לאוויר להיכנס פנימה. מדי פעם בפעם רמת החמצן יורדת במידה כזאת שהנשימה הופכת למהירה יותר. הירידה ברמת החמצן הופכת את איכות השינה לירודה. זו הסיבה שאנשים שלכאורה ישנים לא מעט שעות בכל לילה מתעוררים בבוקר כשהם עייפים ונרגזים. תחושת העייפות והעצבנות הולכת ומחמירה עם הזמן ואיכות החיים יורדת. ההתקן שהוא פרי פיתוח ישראלי מיוצר בהתאמה אישית, לאחר בדיקה של המטופלת או המטופל. 

איך פועל ההתקן

עבור מי שמחפש פתרון לנחירות, מדובר בבשורה של ממש. זהו לא מתקן שמזרים אוויר על ידי מסיכה שמולבשת על הפנים. זהו התקן קטן, בעל פעולה מכאנית (שמולבש על השיניים), על פי מבנה הלסת. ההתקן נועד להזיז את הלסת בצורה מינורית. תזוזה של לא יותר ממספר מילימטרים. בצורה כזאת מתגברים על הצניחה שגורמת לנחירות. אותו מרווח שלא מפריע למטופלים מקנה מעבר חופשי של חמצן ואוויר. איכות השינה משתפרת שכן נפתרת התופעה של דום נשימה בשינה. במקביל, עוצמת הנחירות יורדת ובמקרים מסוימים אפילו נעלמת.

איך מבצעים התאמה אישית של ההתקן

מפתחי ההתקן מסבירים כי לא מדובר בפתרון קסם. מדובר על פתרון מדעי, שפועל בצורה מכאנית ויכול לסייע לאחוז ניכר מבין המטופלים אך לא לכולם. לאחר בדיקה מקיפה ניתן להסיק בסבירות גבוהה מתי ההתקן הדנטלי יוכל לסייע ומתי יהיה צורך בפתרון אחר. לצורך ההתאמה אופטימלית המטופלים מתבקשים להגיע לבדיקה מצוידים בכמה דברים:

  1. דוח ממעבדת שינה – דוח זה מכיל ממצאים קליניים על איכות השינה הנוכחית של המטופל.
  2. חוות דעת – חוות דעת של רופא א.א.ג או מומחים אחרים, במידה וקיים.
  3. הקלטות – ניתן בעזרת אפליקציה ייעודית להקליט את הנחירות שמופיעות בזמן שינה. מומחה שמאזין להקלטה יכול להסיק מכך מסקנות בדבר אופי ההתקן היעיל ביותר.

תגובות