כלכלה וצרכנות

איך משפרים את איכות השינה באמצעות אוזניות?

שנת לילה רציפה, עמוקה ואיכותית היא קריטית לאורח חיים בריא. אנו נבלה כשליש מחיינו בשינה ובזמן זה, תהליכים קריטיים יתנהלו בגופנו. זמן השינה מספק לגופנו הפוגה חיונית על מנת להיערך מחדש. חלק ניכר מתהליכי ההחלמה וההתאוששות שלנו יתנהלו בזמן זה.

  • תוכן שיווקי
  • פורסם 09/09/22
  • 09:34
  • עודכן 09/09/22
צילום: FREEPIK

המערכת החיסונית שלנו מתעצמת ומתוגברת בזמן השינה וגם המוח מקטלג מחדש את כל הגירויים וההקשרים השונים שצברנו במשך היום. למרבה הצער, השינה שלנו מופרעת כיום יותר מאי פעם. המתח הרב שמאפיין את אורח החיים, לצד הסביבה האורבנית הרועשת, מקשים עלינו לישון היטב. זוהי ככל הנראה הסיבה שאוזניות מבטלות רעשים הופכות למוצר פופולרי מתמיד. כיצד עובדות אוזניות לשינה וכיצד הן יכולות לסייע? על כך במאמר הבא.

אילו סוגי אוזניות לשינה קיימים?

אוזניות שינה נועדו לבטל את רעשי הרקע ולאפשר לך להיכנס למצב שינה בדממה מוחלטת. האוזניות מסננות רחשים מהרחוב כמו מכוניות חולפות או שיחות של העוברים ושבים וכמו כן, רעשים מתוך החדר כמו נחירות או נשימות. הטכנולוגיה המאפשרת ביטול רעשים מתחלקת לשני סוגים.

ביטול רעשים אקטיבי

אוזניות אלו קלות יותר וקטנות יותר בגודלן ומשתמשות בטכנולוגיה פורצת דרך כדי לזהות את הצליל המפריע וליצור צליל בתדר הפוך על מנת לבטל את הצליל לפני שהוא מגיע באוזן. סוג זה של אוזניות מבטלות רעשים דורש טעינה באופן קבוע וצורך חשמל.

ביטול רעשים פסיבי

אוזניות שינה המצוידות בביטול רעשים פסיבי עשויות מחומר סופג צליל המפחית את עוצמת צלילי הסביבה. על אף שהן עשויות להיות מעט מגושמות יותר, הן זמינות במחירים משתלמים בהרבה. אוזניות לשינה משני הסוגים יפחיתו לרוב את עוצמת הקול בכ-20-40 דציבלים. יתרון נוסף באוזניות אלו הוא שהן יחסמו צלילים מתונים וקבועים, אך לא יחסמו רעש פתאומי וחזק כמו נפילת חפץ כבד או בכי של תינוק. כך, ניתן לישון בבטחה בידיעה שעדיין נישאר ערים לסכנות או מקרי חירום.

האם אוזניות לשינה עדיפות על אטמי אוזניים?

עד כה, אם רצינו לחסום רעש בזמן השינה, היו לנו שתי אפשרויות עיקריות – לאטום היטב את החלונות והדלתות או להשתמש באטמי אוזניים. אלו מאיתנו שכבר ניסו לעשות זאת, כנראה התוודעו לכך שמדובר בפתרון מאוד לא נוח. מעבר לעובדה שזה פתרון מסורבל שמשפיע על נוחות השינה, האטמים עשויים להידחף עמוק במהלך השינה ולהסב נזק לחלקי האוזן הפנימיים. אטמי אוזניים יכולים גם לדחוף את השעווה חזרה לתעלת האוזן ולגרום להצטברות שתפגום בשמיעה. אוזניות שינה מציעות פתרון יעיל, נוח וללא סיכונים מיותרים. האוזניות הללו מגיעות כיום במגוון עיצובים המבטיחים נוחות אופטימלית ויעילות מובטחת.

כיצד רעש משפיע על איכות השינה?

לרעש יש השפעה ניכרת על איכות השינה. מעבר להשפעות קצרות הטווח כמו עייפות, חוסר ריכוז ורגזנות, שינה לא איכותית לאורך זמן עשויה להסב נזקים ארוכי טווח. אפילו לרעשים שאינם מעירים אותך יש השפעות תת-מודעות על מחזורי השינה שבהם אנו נמצאים. רעשי הסביבה יגרמו לנו לשהות פחות ופחות בשינת REM ובשינה עמוקה ולגרום לתשישות כרונית. הדריכות המתמדת הזו תוביל לייצור מוגבר של הורמונים כגון אדרנלין וקורטיזול וכן לעלייה בקצב הלב ובלחץ הדם. משמעות הדבר בפועל היא שמדדי המתח הגבוהים שאנו מתמודדים עמם ביום, נמשכים אל תוך הלילה.

פתרון אלגנטי ופשוט

מעבר לאוזניות לשינה מספק מענה פשוט, משתלם ונוח לאורח החיים המודרני ולמגורים בסביבת העיר. זוהי הזדמנות חשובה עבור כולנו להשקיע בשינה שלנו ולהתעורר בכל בוקר עם מלאי מחודש של אנרגיה.

ועוד באותו עניין

תגובות