סביר להניח שבזמן שאתם קוראים שורות אלו, משפחת רוטשילד משלשלת עוד כמה מיליוני דולרים להון העצום שלה, זה שמוערך במאות מיליארדי דולרים. חשבתם שביל גייטס עשיר? ג'ף בזוס או אילון מאסק? תחשבו שוב. משפחת רוטשילד היהודית היא המשפחה העשירה ביותר בעולם כיום עם נכסים ואחזקות מגוונות מכרייה ובנקאות ועד חקלאות וצדקה.
סיפורה של המשפחה ששמה הפך למילה נרדפת לעושר מופלג ונדבנות יוצאת דופן מתחיל במאה ה-18 ברובע היהודי של פרנקפורט, גרמניה. מאיר אנשל בוייר נולד למשפחה בת 11 ילדים. אביו, צאצא למשפחת האן (Hahn), מקים עסק משפחתי לסחר במוצרים קטנים וכספים ושולח את מאיר אנשל הקטן ללמוד בישיבה. הבית שבו הם מתגוררים מעוטר בסמל "מגן אדום" שהופך גם לסמל העסק.

מאיר אנשל הצעיר מקבל חינוך דתי, אולם מסלול חייו משתנה כשבגיל 11 אב המשפחה נפטר. כדי לעזור בכלכלת המשפחה, הוא נשלח ללמוד סחר חליפין. שנה לאחר מכן אמו הולכת לעולמה.
מאיר אנשל עוזב את הלימודים בישיבה ומקים עסק משלו. הוא עושה חיל ושמו הולך לפניו באירופה, כשמלכים ונסיכים משחרים לפתחו ומפקידים בידיו כספים וחפצים אישיים יקרים.
כך למשל, בשנת 1806 כשהנסיך הגרמני וילהלם הראשון נאלץ להימלט לדנמרק מפני הצבא הצרפתי, הוא בוחר להפקיד אצלו את ממונו הרב. מאיר אנשל לא מאכזב. הוא מסתיר את הכסף וחפצים נוספים בשווי של 600 אלף ליש"ט מפני הצרפתים בחביות יין במרתף ביתו ולאחר המלחמה מחזיר לוילהלם את כל ההפקדה וקונה את עולמו.
בשנים לאחר מכן הוא כבר בעלים של בנק ומחליט לשנות את שם המשפחה מהבית - בוייר - לשם רוטשילד ("מגן אדום") בהשראת סמל העסק המשפחתי. הבנק מתרחב במהירות והופך לרשת פיננסית גדולה עם סניפים בכל רחבי אירופה.

כדי להבטיח את כוחה הכלכלי של האימפריה המשפחתית שלו, הוא מפזר את חמשת בניו בחמשת המרכזים הפיננסיים האירופיים הגדולים ביותר: לונדון, פריז, פרנקפורט, וינה ונאפולי. משפחת רוטשילד הופכת בעלת השפעה גדולה. היא מממנת צבאות תמורת עמלות שמנות, מנהלת את כספי בתי המלוכה של אירופה ואף הייתה הראשונה להמציא את המושג איגרות חוב ממשלתיות כפי שאלו מוכרות כיום.
עכשיו יש לה סמל חדש של אגרוף קפוץ עם חמישה חיצים המסמלים חמשת בניו של מאיר אנשל רוטשילד. המקור הוא בפסוק בתהילים "כחצים ביד גיבור" (קכז, ד). מתחת לסמל נכתב בלטינית המוטו של המשפחה: Concordia (הרמוניה), Integritas (יושרה), Industria (חריצות).
לפני מותו ציווה רוטשילד על בניו שישתתפו כולם במסחר ויתחלקו ברווחים באופן שווה.
מאיר אנשל רוטשילד נפטר בשנת 1816 בגיל 68. הוא קבור בבית הקברות באטונשטראסה שבפרנקפורט. היישוב מאיר שפיה ליד זכרון יעקב קרוי על שמו.