פרוייקט שחזור בית הכנסת ההיסטורי ברובע היהודי בירושלים, 'תפארת ישראל', מתקדם בקצב מהיר.
לאחר ששר הבינוי והשיכון, ירושלים והמורשת זאב אלקין, יצק את רצפת בית הכנסת לפני כשלושה חודשים, השבוע הותקן גג המבנה.
בכ"ז באייר תשע"ד (27 במאי 2014) הונחה אבן הפינה לבית הכנסת המשוחזר. פרויקט שחזור בית הכנסת בתמיכת משרד ירושלים ומורשת עתיד להסתיים בשנה הבאה והמבנה ההיסטורי ייפתח לציבור הרחב.
בית הכנסת תפארת ישראל או בית הכנסת ניסן ב"ק (ביידיש: ר' נישע'ס שול) הוקם על ידי חסידי רוז'ין שבקרב אנשי היישוב הישן. הרוח החיה בהקמת בית הכנסת היה ניסן ב"ק, שהיה איש ציבור ירושלמי ומראשי חוג החסידים בירושלים. ב"ק נזכר בפרסומים השונים גם כאדריכל בית הכנסת. ניסן ב"ק גם היה גבאי ראשי בבית הכנסת עד למותו בשנת 1899. עקב כך נקרא בית הכנסת בפי תושבי ירושלים ביידיש: 'נישע'ס שול' כלומר בית הכנסת של ניסן, ומכאן שמו השני של בית הכנסת 'ניסן ב"ק'. הוא נהרס בידי הירדנים מיד לאחר כיבוש העיר העתיקה ב-1948.
לכיפה של בית הכנסת 'תפארת ישראל' סיפור ייחודי. השבוע לפני 125 שנה, ב-ו' כסלו תר"ל, נובמבר 1869 ביקר הקיסר הגרמני פרנץ יוזף בירושלים. ובמהלך ביקורו ראה את בניין בית הכנסת שעוד לא הושלם. לפי האגדה הקיסר הביע את תמיהתו מדוע אין לבנין כיפה, ונענה בתשובה: "אדוננו הקיסר, בית הכנסת הסיר את כובעו לכבודך", תשובה שמצאה חן בעיני הקיסר, והוא תרם בעטייה סכום של אלף פרנק צרפתי לבניית בית הכנסת.