ראש הממשלה נפתלי בנט ושר הבריאות ערכו היום (רביעי) מסיבת עיתונאים, במהלכה הדגישו את החשיבות בשמירה על הריחוק החברתי והמסיכות לצורך הפחתת התחלואה ומניעת התפשטות זן הדלתא. ראש הממשלה עודד את בני הנוער ללכת להתחסן והמליץ שלא לקנות כרטיסי טיסה ליציאה מישראל בשל העלייה בתחלואה ברוב מדינות העולם שלדבריו יהפכו בקרוב לאדומות.
בנוגע להחלת סגר על מדינת ישראל אמר בנט כי "כליאת אנשים בבתים היא מוצא אחרון". עוד הוסיף ואמר כי בשל החשיבות הרבה, הנחה את משטרת ישראל לאכוף את חובת עטיית המסיכות בחללים הסגורים.
לאחר מכן הדגיש ראש הממשלה את החשיבות שבשמירה על ריחוק חברתי במיוחד באירועים המוניים והדגים כיצד ניתן "ללחוץ" יד באמצעות המרפק או אגרוף.
"בישראל יש מלאי של חיסונים ואני חושב שזה חוסר אחריות לא להשתמש בזה", אמר שר הבריאות הורוביץ. "מי שנדרש בבידוד - פשוט להישאר בבית. משרד הבריאות עמל בימים אלו על הקמת מערך בדיקות מהירות. בדיקות מהירות וזמינות יהפכו לעניין של שגרה. לאחר ההיערכות הזו נפעל לכך שבמקומות הומי אדם בסיכון גבוה תידרש הצגת תעודת מתחסן או תעודה שלילית. אם נשמור על סולידריות חברתית ואחריות אישית ננצח את הקורונה וכל נגיף אחר או מחלה שיאיימו עלינו בעתיד".
בתשובה לשאלה האם יש לממשלה פרמטרים כמותיים שלפיהם היא פועלת בקבלת ההחלטות אמר ראש הממשלה כי נוסף פרמטר - בריטניה. "אנחנו נוהגים באחריות והיא נותנת לנו הצצה לעתיד. יש לנו מכ"ם לעתיד ואנחנו נוהגים באחריות".
