התעשייה האווירית הודיעה כי חתמה לאחרונה על שלוש עסקאות בהיקף כולל של מעל 100 מיליון דולר לאספקת חימוש משוטט (לשעבר: מל"ט או כטב"מ מתאבד) מסוג רותם והארופ(HAROP) לחילות היבשה והים של מדינות באסיה.
אחד האתגרים הגדולים של שדה הקרב המודרני והעתידי הוא שימוש מושכל באמצעי לחימה בעלי חתימה נמוכה וקצרה, שיכולים לעקוב אחר מטרות, להזרים מידע אחורה, לנטרל את המטרה ולהיעלם מיד לאחר הופעתן. הדרך המקובלת לעשות זאת היא באמצעות שימוש בחימוש משוטט.
חימוש משוטט הוא השם "המכובס" משהו למה שבעבר כונו מל"טים (מטוסים ללא טייס) או כטב"מים (כלי טיס בלתי מאויש) מתאבדים: כלי טיס חמושים בראשי נפץ שמשוגרים מהקרקע או מספינה בלב ים אל עבר אזורי קרבות או קיני טרור מרוחקים כדי לאתר מטרות עוינות ולהתרסק עליהן.
אחת המערכות המתקדמות בעולם היא מערכת HAROP מתוצרת התעשייה האווירית הישראלית. כך לדוגמא, המערכת הימית נותנת מענה למגוון כלי שיט, מספינות קלות ועד פריגטות, ללחימה בזירה הימית ומאפשרות למפקד המשימה יכולת תקיפה עצמאית המבוססת על מודיעין מדויק. בניגוד לקודמו, הארפי, ההארופ מסוגל לשוב ולנחות חזרה בבסיס אם המטרה שלשמה שוגר לא אותרה.

באפריל 2016, בעימות הצבאי בין ארמניה לאזרבייג'ן בנגורנו קרבאך, תועד לראשונה הארופ ישראלי שהופעל על ידי הצבא האזרי כנגד אוטובוס עם חיילים ארמנים היה אחד הגורמים העיקריים לנצחונו. ההארופ השמיד את האוטובוס בהצלחה, גרם למותם של 7 חיילים ארמנים, אבל גם גרר ביקורת קשה בעולם והחלטה להחזיר את שגריר ארמניה בישראל להתייעצויות לאות מחאה על אספקת הנשק הישראלי לאזרבייג'ן.

מערכת מבצעית נוספת היא 'רתם': הרחפן התוקף הראשון שנמצא בשימוש בעולם. רתם הוא רחפן זעיר המהווה מכפיל כוח לכוחות במגוון תרחישי לחימה, בבט"ש ובתמרון ונועד לביצוע משימות משולבות של איסוף ותקיפה. המערכת פשוטה לשימוש ומאפשרת כניסה דרך חלונות או תימרון סביב גדרות.
מנכ"ל התעשייה האווירית, בועז לוי, אמר כי "התעשייה האווירית הינה חלוצה עולמית בפיתוח הקונספט המבצעי של מערכות חימוש משוטט, אשר הבשיל למשפחת מערכות תקיפה ייחודית ומדויקת. המערכות שהביאו להישגים מרשימים ביכולת המבצעית בלחימה ברחבי העולם, מהוות כלי תקיפה מרכזי ומכריע בשדה הקרב המתקדם והעתידי".