במה דברים אמורים? לטענת הפורשים, נדרשים 60 הצוערים בקורס, המתקיים אחת לשנה למשך 40 יום בבה"ד 1, "להיות רלבנטיים", שזו לטענתם מילת קוד שמשמעותה לדעת להתפשר בענייני הלכה עם הקצינים הבכירים ביחידות, בעיקר המג"דים והמח"טים, ולא לעמוד על קוצו של יו"ד. לטענת הצוערים שפרשו, יש בכך משום הנחיה לחתור לפשרות בנושאי הלכה, לעקוף בעיות ולעגל פינות, כדבריהם.
יודגש כי הצוערים שפרשו עשו מאמץ כביר שלא לחשוף ברבים את דבר התפטרותם כדי לא להטיל צל כבד על הרב"ץ ועבודתה. אולם התברר כי גם בקרב צוערים שהשלימו את הקורס נשמעו טענות דומות, אלא שאלה העדיפו להמשיך בו ולא לפרוש. על אף זאת נודע ל'מצב הרוח', שאחד הצוערים שעברו את כל הקורס, אדם מוערך ביותר, אמר למקורביו, שהוא אינו מתעתד לממש את הייעוד של רב צבאי במילואים ו"בתנאים האלה אני מעדיף לחזור ליחידת האם שלי": "מוטב לי להיות חפ"ש נטול אחריות הלכתית, מאשר להקטין ראש הלכתי, לא לעשות גלים ורק לחזור הביתה בשלום וללא עימותים".
אותו לוחם אף הוסיף ואמר בזעם: "מכשירים אותנו להיות רבנים מטעם" – עם כל המשמעויות ההיסטוריות הכבדות שיש לביטוי 'רבנים מטעם'.
טענה נוספת שהועלתה בפי משתתפי הקורס, שמפקדיו עושים בו שימומש "ללכלך על רבנים צבאיים שפרשו, שאינם מגלים לויאליות למערכת", אלא להלכה המחייבת.
'מצב הרוח' ביקש את תגובת הרב"ץ ובתגובה נאמר בתגובה שהעביר דובר צה"ל כי לא ידוע על הטענות הללו. דו"צ: "הטענות שהועלו על ידי 'מצב הרוח', אינן מוכרות". דו"צ הוסיף בשם הרב"ץ: "הרבנות הצבאית דוגלת במתן מענה לכלל הצרכים הדתיים, תוך שמירה על פקודות הצבא והקפדה מלאה על ההלכה, ללא פשרות.
עם זאת הודו גורמים רשמיים צבאיים כבדבר קיומן העובדתי של פרישות מהקורס והוסיפו: "גם השנה, כמידי שנה, מספר צוערים ביקשו לפרוש עקב קשיים אישיים וכן ישנו צוער שהודח עקב אי התאמה: "קורס הרבנים הצבאיים במילואים הינו קורס אינטנסיבי וארוך".
גורמים ברבנות הצבאית המעורים בניהול קורס הרבנים הצבאיים מסרו ל'מצב הרוח' כי "תגובת דובר צה"ל תמוהה ואינה עולה בקנה אחד עם המציאות. גם בדו"צ מודים כי צוערים פרשו מרצון, והסיבה היא הפוליטיזציה בקורס".
לקורס רבנים צבאיים במילואים מוזמנים חיילי מילואים מן היחידות השונות, שהינם בוגרי ישיבות, רגילות והסדר, שמאחוריהם 5 שנות לימוד. רובם נשלחים לתפקידי רב צבאי במילואים ומיעוטם מוזמנים לשרת ברב"ץ במעמד של אנשי קבע.