מחר (שני) ישתחרר המחבל הישראלי מבאקה אל גארבייה, רושדי אבו-מוך, שרצח בשנת 1984 את החייל משה תמם. בעוד מתוכננות לו מסיבות לרגל השחחרור במקום מגוריו, במשפחתו של החייל הישראלי דורשים משר הפנים, אריה דרעי, לשלול את אזרחותו של אבו-מוך.
בתגובה, השר דרעי אמר כי פנה לגורמי ביטחון בכדי לקבל את העמדה הנדרשת מצדם להליכי ביטול האזרחות, אך טען כי לא קיבל עמדה מספקת בכדי לבצע את המהלך.
המחבל אבו מוך הורשע במאסר עולם לאחר שרצח את החייל משה תמם ב6.81984, אך בשנת 2012 הנשיא פרס החליט לקצוב את עונשו ל-35 שנות מאסר שהגיעו לסיומן. אבו מוך וחברים נוספים בחוליית המחבלים מבאקה אל גארבייה נחטף ממחלף נתניה ונרצח על ידם.
יו"ר עוצמה יהודית איתמר בן גביר: "לא יתכן שמחבל מרושע שסייע באופן ישיר לרצח של החייל הקדוש משה תמם הי"ד יקבל אזרחות ישראלית ויהנה ממנעמי החיים. אני מצטרף לבקשת המשפחה לשלול את אזרחותו של המחבל המתועב ובכוונתי להגיש הצעת חוק שתשלול אזרחות לכל מי שמעורב בפגיעה בחיילי צה"ל ובאזרחי ישראל".