פעילות צה"ל ביהודה ושומרון מביאה לירידה במספר הפיגועים בשטח. כך עולה מנתונים שהגיעו ל'מצב הרוח'.
מספרים שמציגים בפיקוד המרכז מראים שהמצב בשטח כיום טוב מלפני המלחמה בכל מדד: אירועי ירי, סכינאות, זריקות אבנים. נתונים שנבדקו בגיזרת גב ההר בשומרון, מגלים כי בעוד בחציון הראשון של שנת 2023, חודשים ינואר-יוני, היו בגיזרת חטמ"ר שומרון 33 פיגועי ירי, רובם על אזרחים, הרי בחציון הראשון של שנת 2024 היו רק שמונה פיגועי ירי, שבעה מתוכם על כוחותינו, רובם ירי מתוך שטחי הרש"פ לעבר מחסומי צה"ל בכניסות לערים. (החציון השני של 2023 הוא הוא חציון מעורב: רבע שנה היתה לפני המלחמה ורבע שנה כדי המלחמה).
על פי נתוני הצבא, רוב חוליות הירי לא יוצאת מהשטח הבנוי של שכם. הנתונים לא כוללים כמובן את הכניסות היזומות של צה"ל לשטחי הרש"פ, שבהם יש ירי כמעט כל הזמן. את הירי הזה לא סופרים בצה"ל כ'פיגוע', אלא 'ירי בהתקפה'. בפיקוד המרכז מדגישים כי ברוב הפיגועים האחרונים שמתוך העיר - בתוך 24 שעות, צה"ל סגר מעגל עם החוליה אחרי הפיגוע, כלומר המחבלים זוהו, צה"ל הגיע אליהם ובמקרים רבים הם נעצרו עם הנשק. "אנחנו פוגשים את האוייב, והאזרחים לא מרגישים כלום. זאת המטרה", אומר בתגובה גורם צבאי בכיר בשומרון.
אתר נוסף המהווה אתגר לצה"ל בשכם הוא מחנה הפליטים בלאטה. בצה"ל מצביעים על השינוי המשמעותי שהתרחש מאז תחילת המלחמה: אם לפני המלחמה, לפעולה בשטח הרשות הפלשתינית נדרש אישור ראש ממשלה, ובחפ"ק (חוליית פיקוד קדמית) ישבו הרמטכ"ל וראש השב"כ, היום יושבים בחפ"ק מפקד החטיבה או סגנו, וקצין בכיר נוסף, דוגמת קצין האג"ם.
בצה"ל מציינים את הפעולה בג'נין השבוע, כדוגמה לאופן הפעולות של צה"ל. בפעולה ביום שלישי חוסלו 11 מחבלים, ארבעה מתוכם בתקיפות מהאוויר, לאחר שזוהו חמושים על ידי כוחות סיירת חרוב, שהכווינו את כלי הטיס שחיסלו אותם.
התקיפות האלה מצטרפות ללמעלה מ-60 תקיפות אוויריות במחנות הפליטים בצפון השומרון מתחילת המלחמה. המבצע הזה מצטרף לרצף מבצעים במחנות הפליטים מתחילת המלחמה, כשבמחנות ג׳נין טול כרם ונור א שמס בוצעו מעל 50 מבצעים דומים בהם חוסלו מעל 220 מחבלים. רק בארבעה ימים שבת-שלישי השבוע, חוסלו 20 מחבלים במרחב חטיבת מנשה. מעל 60 תקיפות אוויריות בוצעו מתחילת המלחמה. למעלה מ-500 מחבלים חוסלו בכל יו״ש מאז תחילת המלחמה.
עוד מציינים בצה"ל, כי רצף הפעילויות במחנות הפליטים יוצר חופש פעולה לכוחותינו. לפני המלחמה כוחות צה״ל לא יכלו לבצע מבצעים כאלה במחנות הפליטים. כיום ניתן להיכנס למעצר ממוקד ולנוע במחנה תודות למבצעים הללו.
בלחימה בטרור מתקיים אמנם שיתוף פעולה עם כוחות הביטחון הפלשתינים, מתוך אינטרס של שני הצדדים, אבל בצה"ל מבהירים כי צה"ל יכול גם להסתדר בעצמו.