ראש הממשלה, נפתלי בנט, ושרת האנרגיה, קארין אלהרר, סיכמו על קביעת יעד לאומי: אפס פליטות גזי חממה עד לשנת 2050. בכך תצטרף ישראל לארה"ב, קנדה, צרפת, אוסטרליה, גרמניה, אירלנד, אתיופיה שכבר הכריזו על יעד זה בשל הטענה כי המדינות המפותחות אחראיות ל-70% מסך הפליטות העולמי. כזכור ביום ראשון ימריא בנט לוועידת האקלים שמתקיימת בגלזגו.
בחודשים האחרונים התבצעה עבודת מטה נרחבת בהמשך להחלטת הממשלה מיולי האחרון (החלטה מס' 171), בה הכירה ממשלת ישראל בחשיבות ההגעה ליעד של אפס פליטת גזי חממה עד 2050. לצורך כך, נבדקו כ-2,000 תרחישים במודלים שונים ונלקחו בחשבון טכנולוגיות שונות, תחזיות לצריכת אנרגיה, אפשרויות שונות לפיתוח רשת החשמל, ועוד. הגעה ליעד תחייב את כלל המשקים - אנרגיה, תחבורה, תעשייה, חקלאות ופסולת - לשורה רחבה של צעדים לצמצום הפליטות.
צעד זה הוא המשך ישיר ל"חבילת האקלים" שאישרה ממשלת ישראל בתחילת השבוע, במסגרתה התקבלו החלטות תקדימיות בעניין הטיפול במשבר האקלים.
על פי ההחלטה ישראל תפתח טכנולוגיות אגירת אנרגיה ("אגירה עונתית") - אנרגיה מתחדשת שתוכל לשמש לאורך כל השנה. עוד תפתח יכולת לכידת פחמן, תפעל לקידום תשתיות ירוקות ולחיסכון באנרגיה ולהשקעה במחקר ופיתוח של יזמים ישראלים הפועלים בתחום האנרגיה הירוקה, במטרה לקדם פתרונות חדשים.
"משבר האקלים נוגע לחיים של כולנו, וגם לחיי ילדינו ונכדינו. זה בנפשנו, ולכן אנחנו נדרשים לזה במלוא הנחישות", אמר ראש הממשלה בנט. "ישראל היא אומת החדשנות, וביכולתה לתרום לעולם מהכישרון ומהיצירתיות שיש רק לנו. עם היעד החדש, ישראל מתייצבת לצד מדינות העולם המפותחות שכבר פועלות להשגת היעד של 0 פליטות, ומאשררת את מחויבותה להסכם פריז ולהסכמות הבינלאומיות בנושא. אנחנו מתגייסים לטובת האתגר העולמי, מייצרים פתרונות טכנולוגיים ונרתמים כדי להשיג יעד חשוב זה".
לדברי שרת האנרגיה, קארין אלהרר: "זהו צעד מאתגר, אך מתבקש במאבק של מדינת ישראל במשבר האקלים. אני בטוחה כי השקעה מסיבית בחדשנות, בשינוי הרגלי צריכת אנרגיה ובהסרת החסמים לקידום אנרגיות מתחדשות יצליחו להביא אותנו לאיפוס פליטות גזי חממה עד שנת 2050. ממשלת ישראל מחויבת למאבק במשבר האקלים למען עתיד ילדינו".