יממה לפני הבחירות, פורסם הבוקר (שני) ב'ידיעות אחרונות' על מתווה שהציעה המדינה לתושבי חאן אל אחמר, בו יועתק היישוב לשטח גדול יותר אל ממול לכביש כ-200 מטר מהמיקום הנוכחי. כזכור, בית המשפט אישר להרוס את המבנים כבר בשנת 2018, אך המדינה החליטה לחכות עם הפינוי.
על פי הדיווח, המשפחות של שבט הג'האלין דנים בהצעה שקיבלו, ובמידה ויסכימו תעבור ההחלטה לאישור השרים.
בתנועת רגבים יצאו בקריאה לראש הממשלה, בנימין נתניהו, כדי שימנע את הכשרת היישוב שמתכנן 'המנהל האזרחי' כלשונם, ומהווה קיבוע של מאחזי הרשות הפלסטינית בשטחים אסטרטגיים. במידה ויוכשר המאחז במקום החדש, הדבר ייצר רצף טריטוריאלי עבור הפלסטינים בין ירושלים ליריחו, מה שיכול להשפיע על מדינה פלסטינית עתידית.
מאיר דויטש, מנכ"ל תנועת רגבים מסר: "חאן אל אחמר, המהווה את מאחז הדגל של הרשות הפלסטינית בהשתלטות על שטחי יהודה ושומרון, ממוקם בתא שטח קריטי בו מנסה הרשות הפלסטינית ליצור רצף טריטוריאלי בין בית לחם, יריחו ורמאללה. קיבוע המתחם מעבר לכביש יהווה ניצחון דה פקטו לתכנית ההשתלטות של הרשות הפלסטינית, נתניהו, אתה חייב לבלום את זה".