בג"צ קיבל הכרעה היום (שני) באחד מהנושאים המורכבים בישראל, והורה למדינה להכיר בגיורים שנעשו באופן רפורמי וקונסרבטיבי, בנוסף לגיורים אורטודקסיים. השופטים הסבירו את ההחלטה בכך שהמדינה, באמצעות הכנסת, לא קיבלה הכרעה בנושא, בתגובה לעתירה שהוגשה כבר לפני 15 שנה על ידי אנשים שגוירו באופו רפורמי.
לפי ההחלטה, שהתקבלה בהרכב מלא של תשעה שופטים, ובה תמכו שמונה מהם, מי שעבר גיור רפורמי וקונסרבטיבי, יוכל לקבל כעת אזרחות ישראלית במסגרת חוק השבות. השופט נעם סולברג, שהתנגד להחלטה, נימק זאת בכך שהוא מסכים למסקנה השיפוטית, אך סבור שמועד כניסת פסק הדין צריך להיות רק שנה אחרי כינון הממשלה, בכדי לאפשר חקיקה בנושא.
בהחלטת השופטים נכתב: "הקהילות הלא-אורתודוכסיות שבהן התגיירו העותרים הן קהילות מבוססות בישראל, והן בעלות זהות יהודית משותפת וידועה ומסגרות קבועות של ניהול קהילתי. הליך הגיור בהן נעשה על ידי גוף דתי שהוסמך לכך בקהילה שאותה הוא משרת, בהתאם לאמות-מידה קבועות. קהילות אלו, כפי שכבר נפסק, הן 'חלק מהזרמים המרכזיים של היהדות בעולם".

התגובות לפסיקה מיהרו להגיע מכל קצוות הקשת הפוליטית. הרבנים הראשיים תקפו את ההחלטה, כאשר הרב הראשי דוד לאו אמר כי: "מי שהתגיירו בגיור רפורמי ודומיו אינם יהודים, ושום החלטת בג״ץ כזאת או אחרת לא תשנה את העובדה הזו". הראשון לציון, הרב יצחק יוסף, אמר: "המשמעות היא הכנסת אלפי גויים לעם ישראל".
מסיעת ש"ס נמסר בתגובה: "החלטת בג"צ להכיר בגיורים הרפורמים והקונסרבטיבים היא פגיעה אנושה בצביונה היהודי של המדינה והרס מוחלט של הסטטוס קוו בענייני דת ומדינה שקיים למעלה מ-70 שנה. ש"ס תיזום ותקדם חוק שיבטל החלטה זו ותתמוך בחקיקת פסקת ההתגברות שתמנע מבג"צ להתערב שוב בנושא זה."
ממפלגת ימינה נמסר בתגובה להחלטת בג"צ: "פעם נוספת בג"צ מתערב בהחלטות הממשלה ושוכח את תפקידו. ההכרה של מדינת ישראל בגיור תיקבע על ידי נציגי העם שנבחרו באופן דמוקרטי, ולא על ידי משפטנים." יו"ר יש עתיד, יאיר לפיד בתגובה לפסיקת בג"ץ: "מברך על פסיקת בג״ץ בנושא הגיור. ישראל צריכה להשוות באופן מלא את זכויות כל זרמי היהדות - אורתודוקסים, רפורמים וקונסרבטיביים. כולנו צריכים לחיות פה יחד מתוך סובלנות וכבוד הדדי."
ראשי 'יהדות התורה' ח"כ משה גפני והשר יעקב ליצמן מסרו: "החלטת בג"צ להכיר לראשונה בגיור רפורמי וקונסרבטיבי בישראל הינה הרת אסון למשמעות המונח מדינה יהודית. במשך כל הדורות ידע עם ישראל להכיר בדתו ובאמונתו ללא זיופים וחיקויים, וכך זה יימשך גם לעתיד. יהדות התורה תדרוש את פסקת התגברות כדי לעמוד בפני האקטיביזם השיפוטי, שפוגע בהמוני יהודים בארץ ובעולם ומאיים לקרוע אותנו מבפנים. בלי זה לא ניכנס לשום קואליציה".
מהציונות הדתית מסרו: "מדובר בפסיקה מסוכנת לעתידה של מדינת ישראל כמדינה יהודית. בג״צ ממשיך לרמוס ברגל גסה את זהותה היהודית של מדינת ישראל וממשיך לפעול באופן אקטיבי ולא דמוקרטי כשלוחה של ארגוני השמאל ע״מ להפוך את מדינת ישראל למדינת כל אזרחיה."
יו"ר עוצמה יהודית, עו"ד איתמר בן גביר, הגיב גם הוא וכתב: "בג"ץ הפך להיות הבית של התנועה הרפורמית ומקעקע את הזהות היהודית של מדינת ישראל. מארגון בצלמו נמסר: בג"ץ פוגע בנכים ועוזר לגויים.רק השבוע קבע בית המשפט שנכים לא יצורפו לדיון על הנגשת מערת המכפלה כי אין להם שום קשר לעניין. אותו מערכת המשפט קבעה שגיורים רפורמים מוכרים."
יו"ר סיעת מרצ, ח"כ תמר זנדברג, מסרה בתגובה: "החלטה מבורכת וחשובה. הגיע הזמן שישראל תשתחרר מכבלי הרבנות שמתנהלת על פי זרם דתי צר". מפלגת העבודה בירכה גם כן על ההחלטה, ובהודעה מטעמה נמסר:" מפלגת העבודה תמשיך במאבקיה למען חברה פלורליסטית ושיוונית, המכירה בכל הזרמים ביהדות."