ועדת הבחירות לרבנים הראשיים זומנה ליום שני הקרוב כדי לקבוע מועד התכנסו הגוף הבוחר לבחירת הרבנים הראשיים החדשים. ההערכה היא שהוועדה תקבע שהגוף הבוחר יתכנס לבחירות בכ"ז באלול, שהוא המועד האחרון בלוח הזמנים שקבע הבג"ץ בעת שדן בסוגיה זו.
פחות רבנים מהציונות הדתית בגוף הבוחר
הגוף הבוחר שאמור היה למנות 150 איש, ימנה הפעם רק 140 איש, וזאת בשל סירובה של מועצת הרבנות הראשית לכלול גם נשים בגוף הבוחר. סירובה של הרבנות להיענות לדרישה לצרף נשים מטעמה לגוף הבוחר, הטיל למעשה וטו על עשרת נציגי הרבנות הראשית שאמורים היו להשתתף בגוף הבוחר, וכך הצטמק הגוף הבוחר ל-140 איש. בין אותם 140 יהיו 60 רבנים מקומיים ועשרה דיינים, והשאר הם ראשי ערים, ראשי מועצות דתיות ונציגי ציבור.
בקרב עשרת הרבנים שנגרעו מהגוף הבוחר נמצא רוב לרבנים מהציונות הדתית, מפני שהרבנים שמינתה הרבנות הראשית לבחירת עשרת הרבנים, הם מן הציונות הדתית – הדיין הרב שלמה שפירא בוגר ישיבת מרכז הרב, הרב שמחה וייס מכפר הרא"ה והרב מנוביץ ראש ישיבת הגולן.
במערכת הפוליטית מתמידים ש"ס ומפלגת 'הציונות הדתית' במאמציהם לקיים את ההסכם הקואליציוני, לפיו ייבחר הרב הראשי הספרדי והראשל"צ על פי תכתיבה של ש"ס, ואילו הרב הראשי האשכנזי שייבחר יהיה מועמדה של מפלגת הציונות הדתית.
בזירת הרב הספרדי מוזכרים שמותיהם של הרב דוד יוסף כמועמד מוביל (ואחיו של הרב הראשי הפורש הרב יצחק יוסף), הרב מיכאל עמוס והרב שמואל אליהו. מועמד נוסף שהיה בעל סיכויים טובים היה הרב יהודה דרעי זצ"ל, אחיו של אריה דרעי, שהלך לבית עולמו באחרונה.
בזירת הרב האשכנזי מוזכרים שמותיהם של הדיין הרב מאיר כהנא שהוא מומלץ ועדת הרבנים שמינה יו"ר מפלגת הציונוה"ד סמוטריץ', הדיין הרב אליעזר איגרא ורבה של פ"ת הרב מיכה הלוי, שלושתם מן הציונוה"ד – ולשלושתם בנים ששירתו או משרתים בצה"ל. על אף תמיכת יו"ר הציונוה"ד סמוטריץ' ברב כהנא, טובים סיכויים של הרב הלוי, הנחשב על-מגזרי בשל התנהלותו הטובה בשנות כהונתו בפ"ת עם כל המגזרים בעיר, כולל החרדי והחילוני.
שמות נוספים שעשויים להתמודד בזירה זו הם הרבנים המוגדרים חרדים - הרב משה חיים לאו מנתניה (אחיו של הרב הפורש הרב דוד לאו) והרב קלמן בר רבה של נתניה, שניהם בעלי תמיכה רחבה בקרב החרדים. הרב בר, חרף היותו בוגר ישיבת יבנה, אינו מגדיר עצמו כאיש הציונות הדתית ועל כן נמנע מלהופיע בפני ועדת הרבנים של הציונות הדתית שבחרה את המועמד הציוני דתי. באחרונה הוזכר שמו של מתמודד נוסף – הרב רועי מושקוביץ. במפלגות החרדיות אמרו שאם ההסכמים בין ש"ס לציונוה"ד יקרסו, יתמכו החרדים ברב לאו או הרב בר.
נאמני הרב כהנא מצפים שאנשי הציונות הדתית בגוף הבוחר יתמידו בתמיכתם ברב כהנא על פי החלטת ועדת הרבנים של הציונוה"ד, ואילו נאמני הרב הלוי טוענים כי הרב הלוי עשוי לזכות ביותר קולות של החרדים, בשל היותו מקובל על כל החוגים בעירו פתח תקווה כולל החרדים. אלא שלרב הלוי גם מתנגדים, כמו למשל שר הדתות לשעבר ח"כ מתן כהנא, שכנראה זוכר לו את התנגדותו למהלכי הרפורמה שניסה להנהיג בעבודת הרבנות בהיותו שר הדתות.