צדק היסטורי: מועצת העיר דיסלדורף נעתרה לתביעה שהגישו בני משפחתו של שורד השואה היהודי קורט גרווי ז"ל והורתה למוזיאון מקומי להשיב לחזקתם יצירה של הצייר פרנץ מארק בשם "השועל" בשווי מוערך של 18 מיליון דולר - וזאת למרות שהושגה באופן חוקי.
מדובר בהחלטה תקדימית שעשויה לאפשר למשפחות רבות לתבוע את חלקן בירושת בני משפחה שאולצו למכור רכוש יקר ערך כדי לשרוד את שנות התופת של השואה.
קורט גרווי היה איש עסקים ואספן אמנות יהודי כשהיטלר עלה לשלטון. בשנת 1939, לאחר שנים של רדיפה ושבועות של מעצר במחנה הריכוז זקסנהאוזן שבברלין הוא הצליח להימלט לצ'ילה עם מזוודה קטנה, מעט כסף מזומן וציור יקר ערך של פרנץ מארק שהבריח בעזרת חברים.
ציור "השועל" של חלוץ האקספרסיוניזם הגרמני פרנץ מארק, היה חלק מאוסף האמנות של גרווי שהוכרז על ידי הנאצים כ"אמנות מנוונת" ומעשה של לעג לעם הגרמני: רקוב, מעוות ומושפע מהבולשביזם וכמובן - מהיהודים.
במוקד הרדיפה "התרבותית" עמדו אז בעיקר אמנים מודרניים וכן זרמים שלמים באמנות המודרנית, כמו אקספרסיוניזם ודאדא. אמנים רבים שיצרו ופעלו בסגנונות אלה הוחרמו ונאסר עליהם להמשיך בעבודתם האמנותית, רק בגלל שלא התאימו להגדרה הנאצית של אמנות ריאליסטית אותה ביקש היטלר לקדם בקרב הציבור הגרמני בין השנים 1933 ל-1945.
לטענת עורכי דין של המשפחה, גרווי כתב כבר בשנת 1939 כי הוא מתכנן למכור את הציור כדי לממן את עלויות ההגירה שלו. הוא עשה זאת בניו יורק בשנת 1940 ונפטר כעבור ארבע שנים. בשנת 1962, הבעלים החדש והחוקי של הציור החליט לתרום אותו למוזיאון האמנות Kunstpalast שבדיסלדורף.
באופן מפתיע, הוועדה המייעצת של גרמניה להחזרת פרטי אמנות גנובים מתקופת הנאצים - שמעולם לא נדרשה לדון במקרים בהם יצירות אמנות החליפו ידיים באופן חוקי מחוץ לגרמניה - הכריעה ברוב של שני שליש בעד החזרת הציור ליורשים, וקבעה כי אין זה משנה כלל שהמכירה התרחשה מחוץ לרייך השלישי, שכן גרווי לא היה מוכר את הציור היקר אלמלא נרדף על ידי הנאצים.
ביום חמישי האחרון התכנסה מועצת העיר דיסלדורף לאשר את החלטת הוועדה והורתה להנהלת המוזיאון להשיב לאלתר את הציור ליורשים. כל סיעות המועצה הצביעו בעד למעט מפלגת הימין הקיצוני "אלטרנטיבה לגרמניה" שבחרה להימנע.