ארגוני המשטרה באירופה דיווחו על עליה ניכרת במיפלס האנטישמיות ובהיקף המעצרים של מקומיים, בגין התפרצויות אנטישמיות. במרבית בירות אירופה דיווחו על הפגנות אנטי ישראליות בעלות גוון אנטישמי, ועל מירדפים של חוליגנים אנטישמים אחר יהודים במטרה להפליא בהם מכותיהם. לעיתים פורצות בהפגנות הללו מהומות בהן משתתפים חוליגנים אנטישמים מצד אחד, וצעירים יהודיים שיוצאים לבלום אותם.
הפגנות אנטי ישראליות ואנטי יהודיות התקיימו בפריז, ברומא, בגרמניה, בבריטניה, בבלגיה ובמדינות נוספות, וגם מעבר לאוקינוס – בניו יורק ובלוס אנג'לס. יהודים בניו יורק סיפרו כי הם חוששים לצאת לרחובות עם כיפה או כובע או כל מה שנתפס כסמל יהודי, משום שחוליגנים אנטישמים מזהים אותם וחובטים בהם, ומזדרזים להימלט. כך למשל אירע בכיכר הטיימס בניו יורק, לעיני ציבור העוברים ושבים. בפריז סיפרה היהודיה אליסון אקיאנו כי היא וחברותיה פוחדים לצאת לרחובות, ובוודאי לא להרחיק לכת לעבר החנויות הכשרות, המצויות בשכונות אחרות, ונאלצות לרכוש מזון לא כשר בחנויות הסמוכות לבתיהן.
בהפגנות האנטי ישראליות הקיצוניות בניו יורק משתתפים גם חרדים מחוגי נטורי קרתא, הנושאים כרזות אנטי ישראליות, עוטים כאפיות ומניפים דגלי אש"ף והחמאס, וקוראים "מוות לישראל", בטענה ש"ישראל אינה מדינה יהודית".
בגרמניה עצרה המשטרה אזרח גרמני ממוצא קזחי, בן 29, שתקף סטודנט יהודי בליל שבת בצאתו מבית הכנסת בעיר הנמל המבורג. בעקבות האירוע פרסה המשטרה יחידות שוטרים במרכזים היהודיים ברחבי גרמניה. הקאנצלרית מרקל אישרה כי "יהודים שוב אינם חשים עצמם בטוחים יותר בגרמניה, וגינתה קריאות אנטישמיות שנשמעו בהפגנות ברחבי גרמניה במהלך ימי הלחימה של 'שומר החומות'. באחת מההפגנות הללו הותקפה גם הישראלית אנטוניה ימין, כתבת כאן חדשות באירופה, בעת שסיקרה הפגנה של מוסלמים כנגד מדינת ישראל, ולאחר שהמפגינים זיהו את מוצאה בשל הדיווח בעברית למצלמת כאן 11.
בלונדון עצרה המשטרה ארבעה מוסלמים שסובבו ברכב באחת השכונות בצפון לונדון, והתפרצו בקריאות אנטישמיות לעבר יהודים עוברי אורח. לאחר שהגיעו מידע למשטרה על האירוע נפתח מצוד אחר הרכב החשוד ואף הועלה מסוק לאוויר לץתיגבור המירדף. הארבעה נעצרו ויואשמו בהפרת הסדר הציבורי ובהשמעת קריאות אנטישמיות גזעניות בדרגה חמורה.
ראש עירית לונדון המוסלמי סאדיק חאן אמר כי לונדון הבירה הבריטית אינה מוכנה לקבל תופעות אנטישמיות, וכל הנוטלים חלק במסע האנטישמי יועמדו לדין וייענשו.
גם ראש הממשלה בוריס ג'ונסון התייחס לעליה במיפלס האנטישמיות בבריטניה, ואמר כי "בחברה שלנו אין מקום לאנטישמיות. אני עומד בגאווה לצידם של יהודי בריטניה שאינם אמורים לסבול מפגעי הגזענות המבישה". שרת הפנים פריטי פאטל הצטרפה לגינויים ואמרה כי היא משוכנעת שמשטרת בריטניה תעשה כל הנדרש ובשיא הרצינות למיגור האנטישמיות ולהבאת האחראים לה לדין.
בין האירועים האנטישמיים שדווחו בבריטניה על רקע מבצע 'שומר החומות': עקירת מזוזות שנמצאו על משקופי בתיהם של יהודים בעיירה במחוז הרטפורדשייר, שבקירבת לונדון. באחד המקרים המזוזה חוללה ונזרקה על הקרקע, ובמקרה אחר המזוזה הועלמה. מפקד המשטרה המקומית פירסם בתגובה מסר של הרגעה ליהודים ובו כתב שעל היהודים להישאר רגועים, מפני שהמשטרה הגבירה את סיוריה ואת מעורבותה המודיעינית בקרב קבוצות חשודות באנטישמיות.