האירגון שואף להקים יחד עם הארגון הרצחני דאעש את החליפות המוסלמית, שהעולם הנאור כולו חושש ממנה ועושה הכל למנוע את הקמתה.
מיד לאחר ההפגנה פירסם המשרד הגרמני הלאומי להגנת החוקה הודעה המביעה דאגה מהשפעת ההפגנה הקיצונית על המדינה. כידוע חיים בגרמניה כששה מיליון מוסלמים, המהווים למעלה מ-6% מאוכלוסיית גרמניה.
המשרד להגנת החוקה הוקם בגרמניה בעקבות מלחמת העולם השניה, במטרה לשמור על המוסדות הדמוקרטיים החדשים, שחוסלו קודם לכן על ידי המשטר הנאצי בראשות היטלר ימ"ש.
משתתפי ההפגנה הצהירו מלכתחילה שהם מוחים על אירוע שבו שרף פוליטיקאי ימני קיצוני עותק של הקוראן בסמוך לשגרירות תורכיה בשטוקהולם שבשוודיה. רבים מהמפגינים החזיקו בידיהם את ספר הקוראן והציגו בידיהם תנועות התומכות בשלטון מוסלמי. עם זאת המפגינים לא ויתרו על השמעת סיסמאות אנטישמיות קיצוניות, בהתאם לתפיסתו של הארגון אליו הם משתייכים.
מינה אהדי, גולה איראנית המתגוררת בגרמניה ומומחית לתורת האיסלם הקיצוני אמרה לכתב העיתון הגרמני הידוע 'בילד', שבגרמניה מצויים "יותר מדי מוסלמים קיצוניים הפועלים בצורה מאד יעילה מבחינתם להשגת מטרותיהם". אהדי הזהירה ש"הפגנה כגון זו שהתקיימה בשבת היא מסוכנת ליהודים ולגרמניה כולה".
כתב 'אלגמיינר' מציין שההפגנה אירעה בעת ובעונה אחת עם פרסום גילוי דעת של ג'נס קריסטיאן ווגנר, מהנהלת אתר הזיכרון של מחנה הריכוז הנאצי בוכנוולד, שבו נאמר שיש להתייחס בדאגה עמוקה לחזרה של 'האנטישמיות הקלסית' בגרמניה, ולהגיב על תיאוריות של קנוניה וקשר, תוך בדיקה של מקורות הבוחנים את ההיסטוריה של האנטישמיות".
הרב הראשי של המבורג הרב שלמה ביסטריצקי אמר לכתב 'מצב הרוח', שהקהילה היהודית התעלמה לחלוטין מההפגנה המוסלמית שנערכה בשבת בעיר.