סקר שנערך לאחרונה בין 1,054 רבנים ומנהיגי קהילות בכל רחבי אירופה העלה ש-23% מהנשאלים אומרים שהם שוקלים ברצינות הגירה אל מחוץ לאירופה, בעיקר לנוכח הגידול המסיבי בתופעות של אנטישמיות והרגשה של חוסר ביטחון במדינותיהם.
הסקר נערך על ידי ארגון הג'וינט העולמי (JDC) ב-31 מדינות וב-10 שפות. כשליש מהמשיבים הגדירו את עצמם אורתודוקסים (דהיינו שומרי מצוות כהלכה) ושליש אחר אמרו שהם רואים עצמם כשייכים ליהדות כתרבות. 60% הם גברים מעל גיל 55, גיל אופייני לרבנים ובעיקר מנהיגי קהילות, כפי שמדווח כתב JTA באירופה כנען ליפשיץ. כתבנו מציין שהערכה של שליש מהרבנים והמנהיגים ביהדות אירופה הם אורתודוקסים היא הערכה גבוהה בהרבה מהמקובל, אלא שככל הנראה יהודים אורתודוקסים נוטים יותר לקבל תפקידי רבנות ובעיקר תפקידי הנהגה.
כתב JTA מדווח עוד שרק 3% מהנשאלים החלו בהכנות מעשיות להגירה ועליה ארצה. 67% לא שוקלים בינתיים הגירה ו-8% לא השיבו לשאלות בסקר. הנשאלים לא נתבקשו לציין את הסיבות לשיקוליהם אם להגר מאירופה אם לאו, אבל עורכי הסקר אומרים שניתן להעריך לפי אופי התשובות, שהסיבות העיקריות של אלה השוקלים ברצינות הגירה מאירופה ועליה לישראל, הן תופעות האנטישמיות וחוסר הביטחון ברחובות עריהם. בין השאר אמרו שני שליש מהנשאלים כי הם מעריכים שהאנטישמיות תתגבר עור יותר בעשור הקרוב.
22% מהנשאלים אומרים כי היום הם בטוחים פחות ברחובות עריהם לעומת 7% שאמרו כך בסקר שנערך בשנת 2008. הדאגה העיקרית קיימת במדינות מערב אירופה ובהקשר זה מזכירים את פעולות הטרור של הג'הידיסטים בצרפת, בהן נהרגו קרוב לעשרה יהודים. טרור זה הוביל לעלייתם ארצה של כמה אלפי יהודים צרפתיים.
המגמה של כמה ממדינות אירופה לאסור את השחיטה הכשרה, במלים אחרות לדרוש הימום הבהמות לפני השחיטה בניגוד להלכה וכן הכוונה לאסור ברית מילה שלא למטרות רפואיות, גם אלה גורמים לחלק ניכר מהמנהיגים לשקול את עזיבת אירופה כאשר יתברר שלמעשה אין אפשרות לקיים בה חיים יהודיים מלאים.
בנושא חשוב אחר, שאלת התמיכה במדיניות של ישראל, ענו 66% מהנשאלים כי הם תומכים בישראל ללא הסתייגות וללא הבדל בשאלה כיצד הממשלה בישראל מתנהגת. בשנת 2015 רק 48% השיבו כך, בעוד ששנים אחדות קודם לכן, בשנת 2011, תמכו בישראל 57% מהנשאלים. התמיכה של 66% מהנשאלים בשלב זה בישראל מפתיעה במידה מסוימת, לנוכח העובדה חלק ניכר מאנשי התקשורת השמאלניים מביעים לאורך השנים את הדעה שהתמיכה של היהודים בתפוצות, כולל גם בצפון אמריקה, הולכת ויורדת משנה לשנה.