איגוד המורים החליט גם לקדם בברכה את הצהרת ארגון אמנסטי הבינלאומי שהגדירה את ישראל כמדינת אפרטהייד נגד הפלשתינים ולהעלות את ההצהרה באתר האינטרנט של האיגוד ל'השכלת' אלפי חבריו.
זמן קצר לאחר שנודעו החלטות האיגוד, יצאו מדינאים בריטיים, מנהיגים יהודיים ומאות מורים, במחאה חריפה נגד ההחלטות. כתב הג'ואיש כרוניקל הלונדוני שמעון רוקר דיווח, שחבר הפרלמנט רוברט חלפון, המכהן כיושב ראש ועדת החינוך של הפרלמנט, אמר כי "רוב הבריטים לא מסוגלים להבין מדוע האיגוד צריך לעסוק בישראל, במקום לדאוג להרמת רמת הלימודים של מיליוני התלמידים. ברור שרוב המורים ההגונים לא יהיו מוכנים להיענות להחלטת האיגוד".
גם נשיאת ועד שליחי הקהילות היהודיות בבריטניה, מארי ואן דר זיל, גינתה את החלטה וציינה שהחלטה זו היא המשך לעובדה שבשנה שעברה גייס האיגוד אלפי מורים וקרא להם להצטרף להפגנות אנטי ישראליות שבהם טענו הנואמים שיהודים מפקחים על שידורי תחנת השידור הבריטית בי.בי. סי., והושמעו בהפגנות איומים לפגוע ביהודים.
מורה בכירה בבית ספר יהודי במנצ'סטר, שהייתה עד כה פעילה באיגוד, אמרה שאין היא מבינה מדוע האיגוד עוסק בענייני ישראל במקום להתרכז באינטרסים המקצועיים של המורים והודיעה שהיא שוקלת לפרוש מהאיגוד.
בניגוד לעמדת איגוד המורים, החליטו הסטודנטים באוניברסיטת ליברפול בבריטניה בתחילת השבוע, במשאל בין כלל התלמידים, ברוב של 820 נגד 748, להתנגד להצעת קבוצת סטודנטים להצטרף לתנועת ה-BDS נגד ישראל אמנם רק כ-1,600 המהווים כ-5.5% מכלל הסטודנטים באוניברסיטה, השתתפו במשאל, כפי שדיווח דיון ג' פייר באתר היהודי האמריקני 'אלגמיינר'.
ובאוניברסיטה הידועה הארווארד שבארצות הברית יצא בטאון הסטודנטים 'כרימזון' בפעם הראשונה בתמיכה ב-BDS, לאחר שנים שהתנגד לכך, כפי שדיווח אנדרו לאפין, כתב סוכנות הידיעות היהודית JTA.