בעולם

אוניברסיטה יוקרתית ברומא אסרה על סטודנטים ערבים לערוך כנס שעוסק בספרו של יחיא סינוואר

  • רינה שנער, רומא
  • פורסם 05/03/25
  • 02:35
  • עודכן 05/03/25
כנסיית אוניברסיטת ספיינצה ברומא.
צילום: Fb78, CC3.0 by Wikipedia

דיקן הפקולטה לפיזיקה של האוניברסיטה אוניברסיטת סאפיינזה ברומא, ביטל את האישור שנתן לסטודנטים ערבים, לקיים כנס שעוסק בספרו של מנהיג החמאס יחיא סינוואר ימ"ש. זאת בנימוק שהספר פוגעני ורגיש מאד, ויש להתחשב במה שעובר על האוכלוסיה בתקופה קשה זו.

יחיא סינוואר כתב ספר בשם 'הקוצים והציפורן' בשנת 2004, בזמן שהותו במאסר בישראל. הספר מתאר את חייה של המשפחה הפלשתינית הפרטית והלאומית, על רקע הטראומות שחוו לאורך ההיסטוריה. סינוואר מרבה לתאר את השפלת העם הפלשתיני על ידי ישראל, תוך התמקדות בשתי תופעות מרכזיות: משתפי הפעולה עם ישראל ועובדים פלשתינים בישראל. הספר שכולו הסתה נגד ישראל, תורגם גם לאיטלקית. הפצתו לא נאסרה, כיוון שבאיטליה אין איסור על הפצת ספרים, כולל מיין קאמפ של היטלר.

באוניברסיטה היוקרתית הגדולה באיטליה 'לה  ספיאנסה' לומדים כ-25 אלף סטודנטים.

לפני מספר שבועות הוסר הספר מאתר אמזונס, לאחר שהוצג שם כ"רומן מרתק פרי עטו של יחיא סינוואר, המתאר את תקופת מאסרו הארוכה בבתי כלא ישראלים. הוא מציג את החוסן ואת האתוס של האיש ששיחק תפקיד משמעותי בעיצוב ההתנגדות הפלשתינית. הרומן מגולל את שנות המאסר של סינוואר, תוך צלילה לנפשו של אדם שמוגבל על ידי חומות, אבל לא ברוחו".

זה לא נעצר כאן: "הוא פורס סיפור של כוח רצון ומספק הצצה לחשיבה האסטרטגית, שבהמשך תגדיר את תפקידו של סינוואר בהנהגה הפלשתינית. הקוראים עוברים מסע דרך מבוכי תודעתו, ויכול מאוד להיות עדים לזרעי המבצע של השביעי לאוקטובר. סיפורו של סינוואר הוא לא רק סיפור של הישרדות, הוא עדות לרוחם של אנשים שנמצאים בהישרדות נצחית".

כפי שניתן יכולים לראות - שום אזכור לכך שמדובר ברב מרצחים, שאין לו שום ערך לחיי אדם, גם לא של פלשתינים. אחרי הסערה הציבורית, בתוכה פנייה של הלובי היהודי בבריטניה לבכירי אמזון, החברה הסירה את הספר מהאתר, כחמישה חודשים לאחר שהופיע שם ללא שום הפרעה.

 

 

תגובות