בארץ

חג שני בסיני? מעבר טאבה ייפתח בשלישי

בממשלה גיבשו תיקון לתקנות התעופה ומתווה חדש למעברים היבשתיים להגדלת מספר הנכנסים והיוצאים לארץ. מחוסנים ומחלימים יוכלו לצאת מישראל דרך מעבר טאבה ומעבר הירדן מיום שלישי

צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

לפני כניסת החג, אישרה ועדת השרים להתמודדות עם נגיף הקורונה ביום שישי, את פתיחת מעבר טאבה החל מיום שלישי הקרוב (30.3). בנוסף, הרחיבו השרים את תקנות הטיסה, לפיהן מחוסן או מחלים שנחשף לחולה מאומת או שהה עם אדם הנמצא בבידוד באותו בית - יהיו רשאים לעלות על טיסה.

לפי ההחלטה, החל מיום שלישי עד כ-300 מחוסנים ומחלימים יוכלו לעבור במעבר טאבה לסיני, כמו גם במעבר נהר הירדן. עוד יוכלו לעבור גם כאלו היוצאים למגורי קבע עם אישור מוועדת החריגים שלא חוסנו, כאלו שאינם אזרחים ישראליים ויציאה לצרכים המוניטריים.

בנוסף, בודקים בממשלה את האפשרות להגדיל את קיבולת הנכנסים והיוצאים לישראל ולהביא את המתווה לאישור כבר בשבוע הבא.

תגיות:

תגובות