השתיים הראשונות אימצו את ה'שייכות' היהודית עקב כך שאוהדי היריבות שלהן השתמשו במונחים וכינויים אנטישמיים בזמן המשחקים, ולכן לאותן קבוצות לא הייתה ברירה אלא לאמץ את ההיפך. אבל במקרה של טוטנהאם המצב שונה...
כעת, כאשר טוטנהאם (גילוי נאות: הקבוצה שאני אוהד) בצמרת טבלת הפרמיירליג (מקום שני), התרנגולים (כינוי של טוטנהאם) יתמודדו ביום ראשון הקרוב בדרבי של צפון לונדון מול יריבתם ההיסטורית ארסנל (מקום רביעי ובשיווין נקודות עם טוטנהאם), וזו הזדמנות טובה לצלול לעומק הקשר בין מועדון הכדורגל טוטנהאם ליהודים.
היום הקשר הזה קל ומוכח עקב כך שבקבוצה נמצא שחקן ישראלי ויהודי – שחקן הכנף מנור סולומון. בעלי השליטה בקבוצה (יו"ר חברה ששמה E.N.I.C) הוא יהודי, ששמו ג'ו לואיס שיושב בארה"ב, ונציגו באנגליה דניאל לוי אף הוא יהודי (כמתחייב משמו). לגבי לוי עצמו הוכח לא פעם שהוא מנהל מו"מ בצורה מאוד מאוד 'יהודית', אני מתכוון שהוא נלחם על כל יורו אבל זה נושא לטור אחר...
הקשר בין יהודים לטוטנהאם הזו הולך קודם כל למיקום של האצטדיון של הקבוצה. הוא ממוקם בשכונת טוטנהאם בה היו פעם ועדיין יש היום יהודים רבים. אבל זה לא רק זה. מבחינה היסטורית, למועדון היה קהל יהודי משמעותי מהקהילות היהודיות בצפון ובמזרח לונדון, שצמחו עקב גלי הגירה בעיקר ממזרח אירופה בסוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20. לא פעם נטען כי יהודים שהיו/השתתפו במשחקי כדורגל בשנות ה-20 של המאה הקודמת, היו אוהדי טוטנהאם ומספרם הוערך ב-10,000 איש. בנוסף מסופר (לא הצלחתי למצוא לכך הוכחה חד משמעית), שכשליש משחקני הסגל של טוטנהאם בעונת 1935/36 היו יהודים.
חוליגנים מטעם המפלגה הנאצית האנגלית
באותה שנה, למעשה באוקטובר 1935, הגיעה נקודת המפנה בקשר בין היהודים לקבוצה. הזמנים היו אז טרום מלחה"ע השנייה, אבל כולם כבר ידעו מה זה נאצים ומי זה היטלר. באותו הזמן הוחלט לקיים משחק ידידות בין גרמניה הנאצית לאנגליה, ומכל המקומות נבחר האצטדיון של טוטנהאם (עד אפריל 2019), בווייט הארט ליין. יש לציין שלא הייתה כאן כוונת זדון וזה נעשה על רקע תועלתני בלבד: בין המלחמות, משחקי הנבחרת האנגלית לא נערכו בוומבלי אלא במגרשי ליגה, כמעט תמיד בלונדון. ארסנל כבר אירחה שלושה משחקים כאלה וטוטנהאם אחד. זה היה תורם של הספרס.
מכיוון שההתאחדות האנגלית חשבה שאין מקום לפוליטיקה בספורט, המשחק נקבע ללא מעורבות או דיון עם הממשלה. נראה היה שהמועדון עצמו לא מרוצה מכך, שכן הוא העלה מיד את מחירי כרטיסי הכניסה. באשר לרגישויות היהודיות, השבועון ג'ואיש הראלד דיווח שנשלחו מכתבים לטוטנהאם וההתאחדות האנגלית אך זה לא עזר.
כמובן שהדבר הוביל למחאות מצד הקהילות היהודיות באזור בפרט, ובבריטניה בכלל, מה שגרם לכך שחוליגנים מטעם המפלגה הנאצית האנגלית (כן, היה דבר כזה), הסתובבו הרבה באזור, כדי לוודא ששום אדם לא ינסה לפוצץ את המשחק. אבל אוהדי טוטנהאם חברו לאנשי השכונות ונלחמו באותם חוליגנים, מה שהניס אותם. כמו שציינתי קודם, לצערם לא עלה בידם לבטל את המשחק, והוא אכן התרחש ושחקני אנגליה אפילו הצדיעו במועל יד לפני המשחק בעת השמעת המנוני המדינות.
בנוסף, זוכרים את ג'ו לואיס שהזכרתי קודם? אז הוא לא היה היהודי הראשון בטוטנהאם. היו"ר לשעבר פרד ברמן הצטרף לראשונה לדירקטוריון טוטנהאם ב-1909. בנוסף, כל שלושת יושבי ראש המועדון מאז 1984 היו אנשי עסקים יהודים עם היסטוריה קודמת של תמיכה במועדון, כספונסרים. למועדון, לעומת זאת, אין עוד קבוצה יהודית גדולה יותר בקרב מעריציו מאשר למועדונים גדולים אחרים בלונדון; למשל ארסנל, שתמיכתה היהודית התחילה בשנות ה-30 והם מאמינים שיש להם כמות דומה של תומכים יהודים (העניין הזה מעולם לא נבדק בסקר כזה או אחר, אלא נסמך על תחושות), למרות שכ-10-11% ממחזיקי המנויים העונתיים ומאוהדים אחרים שענו לסקרים ב-2014 וב-2019 זיהו עצמם כיהודים. ההערכה היא שכיום יהודים מהווים כ-5% ממחזיקי המנויים במועדון.
השימוש במילה YID
עוד דבר שקרה בטוטנהאם עקב אותו המשחק בשנת 1935 הוא אחד משירי הלכת המפורסמים של הקבוצה עד היום - שיר העידוד 'YID army' (צבא היהודים), שמפורסם ביציעי הקבוצה. למעשה, אוהדי הספרס לקחו את הכינוי הזה YIDS, שנחשב כינוי גנאי אנטישמי ליהודים ברחבי אירופה ובהפוך על הפוך אימצו אותו והשתמשו בו כמקור לגאווה וכתגובת נגד הומוריסטית לקריאות נגדם (בעיקר מצד אוהדי צ'לסי), שנמשכות עד היום במגרשים באנגליה, וכוללות אזכורים של השואה, קולות של גז, ושלל כינויים אנטי יהודים מכוערים שאין טעם לחזור עליהם.
בשנים האחרונות, כחלק ממגמת הפוליטיקלי קורקט ששוטפת את אירופה כולה ואת בריטניה בפרט, החל להתפתח דיון האם עצם השימוש במילה ראוי, גם אם הוא נעשה על ידי אוהדי טוטנהאם עצמם וכלפי עצמם. ישנים אוהדים יהודים של קבוצות יריבות, שטוענים כי גם כשאוהדי הספרס צועקים מהיציע Yids, הם עצמם מוצאים את זה פוגעני. בשנת 2019 המועדון אף פנה במייל רשמי לכל בעלי המנויים והאוהדים הרשומים של הקבוצה וביקש מהם להשתתף בסקר מיוחד: “אנחנו מודעים לחשיבות ולמשמעות ההיסטורית של הביטוי, שבא כתגובה לקריאות אנטישמיות. כיום ישנו דיון רחב בציבור על השימוש במילה YID, ואנחנו נשמח אם תיקחו את הסקר ברצינות".
תוצאות הסקר מעולם לא פורסמו. שכן הוא עורר לא מעט כעס בקרב אוהדי טוטנהאם ברשתות החברתיות. לצד אנשים שטוענים שהוא לא ישנה שום דבר (משאל דומה נערך כבר ב-2013 ולא שינה כלום). ישנם אוהדי טוטנהאם שחושבים שעצם עצמו הדיון לא ראוי וזאת מכיוון שפרט להם ולאייאקס, אין אף מועדון אחר בעולם שמתגאה ב'יהדות' שלו כמוהם.