ענהאל שמואלי
מצב הרוח

מחלום למציאות

מפירסום בפייסבוק הורכב לגן צוות איכותי ומקצועי הפועל מתוך תחושת שליחות ורצון להגשים חזון חינוכי אמיתי.

  • פורסם 15/06/18
  • 12:00
  • עודכן 10/02/21
צילום: Markus Spiske (Pexels)

בשנים האחרונות יש להורים רבים לא מעט תהיות ושאלות אודות החינוך הפורמלי: האם הוא רלוונטי לימינו? האם הוא משיג את מטרתו? האם הוא מתאים לילדים של הדור שלנו? 

מירי שושן בת 34, נשואה ואם לשלושה, החלה את ההתלבטות שלה בנוגע לחינוך, כשהילד הגדול שלה, יואב, היה בן שנתיים. היא ובעלה החלו לחפש מקום בו ירצו לבנות את ביתם. היה ברור להם, שחינוך טוב הוא הקריטריון המרכזי לבחירה. מירי ביקרה בעשרות בתי חינוך, מזיכרון שבצפון ועד כרמים שבדרום. היא נפגשה עם מורים, מנהלים, תלמידים והורים, ונחשפה לכל הגישות השונות: מדמוקרטי ועד אנתרופוסופי, ממונטסורי ועד חינוך בלתי פורמאלי. 

ואז מירי הגיע להבנה שהכיוון הוא לגמרי חינוך א-פורמלי. 

כחלק מהתהליך הזה, היא הגיעה לאורנית והתאהבה במרים, מנהלת אחד מבתי הספר, ובאווירה האינטימית שהם הצליחו לייצר שם. זה המקום, החליטה מירי. אך כאשר רצתה לרשום את ילדיה לגנים, היא שוב לא מצאה את שחיפשה. מכאן הגיע החלום וההחלטה להקים מסגרת כזו בעצמה. 

מרגע ההחלטה המסע להקמה היה קצר. מירי נעזרה במודל לגן שנחשפה אליו במצפה רמון, הנקרא גן יער.

מפרסום בפייסבוק הורכב לו צוות לגן. צוות איכותי ומקצועי הפועל מתוך תחושת שליחות ורצון להגשים חזון חינוכי אמיתי. 

החלום לגן הפך למציאות, ונועד לאפשר לכל ילד לגדול באשר הוא, ולהוות אלטרנטיבה ייחודית עבור הורים שמחפשים חינוך אחר. 

הגן, מושקע ואיכותי, מלווה ע״י ארגון מיתרים ויועצי חינוך נוספים. הוא אינו דוגל בשיטה מסויימת, אלא מלקט לעצמו מכל שיטה את מה שמתאים ונכון עבוד ילדי הגן.

זו מסגרת שבה אין אסור, אבל יש כללים ובתוכם המון חופש. זו מסגרת שאין בה קירות, אך יש מרחב עצום להכיר, להרגיש, לחוות, ליצור. זו מסגרת שאין בה פינות עבודה, אך יש ענפים, עלים, חול והמון דמיון. זו מסגרת שאין בה שעת יצירה יומית או שבועית, אבל יש יצירה שלא נגמרת.

הגן רב גילאי, משלב דתיים וחילוניים, ומיועד לגילאי 3-6 (בשנה״ל הקרוב יתקבלו מגיל שנתיים וחצי). רוב הפעילות מתנהלת בחוץ.

כעת ההרשמה בעיצומה ונשארו מקומות בודדים. ליצירת קשר עם הגן באורנית, אתם מוזמנים לפנות למירי. 054-7409955 .

 

תגובות