ענהאל שמואלי
מצב הרוח

גמ"ח תחפושות

בשנים האחרונות הפכו הבנות את ימי הגמ"ח ליריד של ממש, שכולל הרבה שמחה והרקדה.

  • פורסם 12/01/18
  • 12:00
  • עודכן 10/02/21
צילום: pexels.com

בתקופתי לבשו אותה תחפושת כמה שנים ברציפות. כיום מחליפים הילדים תחפושות מידי שנה, ויש כאלו שמתחפשים עם כמה תחפושות בזו אחר זו בחג אחד. עבור ההורים מדובר בתקציב גדול, במיוחד אם יש במשפחה מספר ילדים.

מסיבה זו צמחו לא מעט גמ"חים של תחפושות בשנים האחרונות, במטרה להקל כלכלית על ההורים, וכמובן לשמח את הילדים, שיכולים להרשות לעצמם לגוון בתחפושות. 

מראשי המקימים של גמ"חי התחפושות, היתה אולפנת בני עקיבא בערד. לפני 13 שנה האולפנה ביקשה להקים יד לזיכרם של הרב שמואלי זצ"ל, שעמד בראש האולפנה, ולזיכרה של ורד מורדוך ז"ל, שהייתה מדריכה באולפנה. שניהם אהבו מאוד ילדים והשמחה הייתה חלק בלתי נפרד מאישיותם. לבנות אולפנת ערד היה ברור, שהן חייבות לבחור ביוזמה של שמחה ואהבה. 

כך נולד פרוייקט גמ"ח תחפושות, שהוקם במטרה לספק לתושבי ערד הסביבה ובכלל היכן שצריך, תחפושות לפורים במחיר שווה לכל נפש, כזה שיאפשר לכולם לשמוח בחג. בתחילת הדרך נאספו התחפושות על ידי תלמידות האולפנה. עם השנים החלו גם בוגרות להביא תחפושות ששימשו את ילדיהן. ככל שהלך והתרחב מעגל משתמשי הגמ"ח, כך הלך וגדל גם מעגל התורמים לגמ"ח, שמונה כיום מאות תחפושות העומדות לרשות הרבים במחיר של 10 שקלים בלבד. הגמ"ח התגלגל מפה לאוזן, וזכה לקבל גם תחפושות מקוריות שנתפרו באופן עצמאי, ובהן תחפושות ירושלים, דניאל בגוב האריות, תלבושות מרחבי העולם ועוד.

הפרוייקט כולו מנוהל ע״י תלמידות האולפנה. הן ממיינות את התחפושות, מביאות לתיקון את מה שנדרש, מארגנות את ימי הגמ"ח, מפרסמות אותו ואת נהלי ההשאלה. בשנים האחרונות הפכו הבנות את ימי הגמ"ח ליריד של ממש, שכולל הרבה שמחה והרקדה, ברוח 'משנכנס אדר מרבים בשמחה". 

אין ספק שבנות האולפנה בערד מיישמות זאת וממלאות את לבבותיהם של ילדים רבים בשמחה ואהבה.

לפרטים נוספים ניתן לפנות לנציגת התלמידות באולפנת ערד.

תגובות