ברנז'ה

לא מעורב, משפחתי

כתבתנו אבישג אדרי הופתעה לגלות שרבות מחברותיה ה'דוסיות', שמקפידות על קלה כבחמורה, נוסעות לבלות בחופים המעורבים בכנרת עם כל המשפחה: "ילדיי לא הבינו למה אני כל-כך מופתעת. רוב חבריהם וחברותיהם הדוסים והדוסיות הולכים תמיד לחופים המעורבים, זה נקרא מסתבר 'חופי משפחות'"

צילום: Elina Sazonova, Pexels

כותרת:

 

 

משנה:

 

 

טיזר:

הרב אברהם סתיו: כאשר השחייה עצמה היא בנפרד, אבל בדרך עוברים באופן זמני ליד חוף מעורב, אפשר להקל בדבר. אם שומרים על ריחוק מסוים, גם אם אפשר לראות אלו את אלו, אפשר להקל בלבוש צנוע

 

טיזר:

"לעיתים נדירות נלך לחוף כולנו כמשפחה, אבל זה יהיה לחוף צדדי ויותר למטרת טיול או משחק בחול"

 

טיזר:

"אני זוכרת מקרה בו הייתי עם אחים שלי בכנרת לפני המון שנים, היינו בתוך המים וראינו משתזפת על החוף בלי חלק עליון. זה היה בחוף משפחות"

 

כיתובי תמונות:

צילם חגי הוברמן

הרב אברהם סתיו. צילום: רמי זרנגר

 

 

נפתלי לבקוביץ. צילום באדיבותו

 

אבישג אדרי

 

הקיץ הגיע, ועמו אחד הבילויים העיקריים של העונה החמה בקיץ ובחופש הגדול – רחצה בים ובבריכה. אלא שבציבור הדתי, כמעט כמו כל נושא, גם נושא הרחצה הופך למאד מורכב. אנחנו כציבור דתי רוצים צניעות והפרדה בהתאם להלכה, אבל במקביל חשובה לנו מאד החוויה המשפחתית, ולעיתים היא גם הכרחית כשאבא לא פנוי ואמא רוצה לקחת איתה את כל הילדים לים או לבריכה, או כשרוצים ללכת לבלות ביחד כל המשפחה. אז מה עושים?

בהתחלה הפרדנו בין ים מעורב ובריכה מעורבת לבילוי במעיינות. אמרנו לעצמנו שמעיין זה משהו אחר. זה חלק מהטבע. אף אחד לא בא לשם להשתזף כמו לחוף ים, ואפשר למצוא איזו פינה צדדית או ללכת כשלא מאוד עמוס. אפשר להסתדר.

אני לא יודעת כמה ההסברים האלה נכונים, אבל אני מניחה שרבים מקוראי 'מצב הרוח' יזדהו עם הדברים ויגידו לעצמם שהם לא הולכים לחוף מעורב כמובן, אבל מעיינות לא נכללים בקטגוריה.

ומה לגבי חוף ים מעורב? בשנה האחרונה גיליתי לתדהמתי שרבות מחברותיי ה'דוסיות', שמקפידות על קלה כבחמורה, נוסעות לבלות בחופים המעורבים בכנרת עם כל המשפחה. כששאלתי כיצד זה ייתכן, נתקלתי בתשובות מתחמקות ובהסברים מטשטשים, שמדובר בחופים שמיועדים בעיקר למשפחות. ילדיי לא הבינו למה אני כל-כך מופתעת. רוב חבריהם וחברותיהם הדוסים והדוסיות הולכים תמיד לחופים המעורבים, זה נקרא מסתבר 'חופי משפחות'.

חשוב לי להבהיר: אין הכוונה לפתרון שנתאר בהמשך אותו הציעו חלק מהמרואיינים – חוף משפחה במובן של מקום שכל מי שמגיע אליו מחוייב בלבוש מינימלי שנקבע מראש. כך שנשמרת רמה מסוימת של צניעות בחוף, וכל משפחה מקיימת בילוי בנפרד משל עצמה. פתרון זה הועלה ע"י דתיים בשנים האחרונות, אולם למיטב ידיעתי טרם יצא אל הפועל. חופי המשפחות המתוארים בכתבה זו משמעותם שונה: חוף שרוב המגיעים אליו הן משפחות שרוצות לבלות יחדיו, חלק לא מבוטל מהן דתיות. אולם גם בני נוער מגיעים וגם אנשים שלא מקפידים על כללי לבוש מסויימים. בקיצור, חוף מעורב, עם אוריינטציה משפחתית יותר.