קיטשן 94: רחוב יגאל אלון 94, תל-אביב
נפתח במיקום. מגדלי אלון הם צמד מגדלים חדש שנחנך לפני כארבע שנים במרכז תל-אביב. הם מתנשאים לגובה של ארבעים קומות ומאוכלסים במשרדים של חברות ביטוח ובעלי מקצועות חופשיים. בין שני המגדלים יש רחבת הסעדה ובה ממוקמות מסעדות שרובן כשרות. מהחניון עלינו לקומת אפס, ובאנו אצל מסעדת קיטשן 94 שמארחת שניים: את אסתר ויהונתן ואת הפרופסור.
הזוכים בתחרות המטבח המנצח
אסתר ויהונתן. בסוף 2018 נערכה בערוץ 12 תחרות המטבח המנצח. בין המתחרים השתתף הזוג אסתר ויהונתן. סיפורם ריגש. חוזרים בתשובה, שמגדלים חמישה ילדים, עם היסטוריה אישית מרתקת. כולנו החזקנו להם אצבעות, הלוואי שייזכו. כשרונם המופלא יחד עם תפילותינו עזרו, והשניים זכו במקום הראשון.
בכסף שזכו הם פתחו מסעדה בצפת. אנו באנו אז אצלם ודיווחנו על התרשמותנו כאן במדורנו. המנות היו טעימות מאוד, אבל המקום קטן ובשעות העומס הרבה מהבאים התאכזבו. בינתיים באה עלינו הקורונה והמקום נסגר. והנה, לפני כמה חודשים נוצר השידוך בין קיטשן 94 לזוג, ובאתי אצלם יחד עם נאוה רעייתי.
קיטשן 94 היא מסעדה ברשת ויסקי בר בראשות מתנאל שלום, וכבר ביקרנו בחלק ממסעדות הרשת. נהנינו מאוד. המנות בחלקן הגדול הן העתק של המנות הטעימות שבזכותם זכו בתחרות.
בשלב זה המקום פתוח בשעות הצהריים (11:30 עד 16:00) עם תוכניות עתידיות לכיוון הערב והלילה. מנהל המסעדה הוא קובי אמנו, ותיק ברשת.
המנות הן עסקיות. רוב המנות עולות בין 54 ₪ ל-64 ₪ והן כוללות: מנה עיקרית, תוספת, שתייה וגם תוספות חופשיות של טחינה וסחוג.
אנו הזמנו כמה מנות ונהנינו מהן מאוד, אבל תחילה אנו ממליצים בפניכם על החומוס של יהונתן. זהו החומוס המפורסם שיהונתן זכה בו בתחרות. מנת חובה. המנה (כולל פיתה שנאפיית בטאבון במקום, סלט ושתייה) עולה 38 ₪. אם מוסיפים 10 ₪ מקבלים גם בשר טלה טחון בצד החומוס.
מנות נוספות שטעמנו: עוף עם זיתים, קובה חמוסטה, ארטישוק ממולא בבשר בקר, לחמע ג'ון, פוקצ'ה ועליה בשר טחון, קציצות בשר בקר מבושלות במנגולד, דגים אפויים, חריימה דגים (הדג משתנה וביום בואנו הוא היה מושט), פלפל ממולא, קציצות גונדי בנוסח פרסי (עוף טחון עם חומוס קלוי בתיבול הל, זעפרן וקינמון), תבשיל טבחה בסלק, בשר אונטרייב בבישול ארוך על אורז לבן עם שעועית ועלי מנגולד, פלפלים ממולאים, ועוד מנות נפלאות שחלקן הוגשו וזכו בתחרות. התוספות הן אורז לבן, מג'דרה, אורז ירושלמי, תפוח אדמה 'דפוק' וסלט שוק. יש גם מנות טבעוניות.
הקינוח הוא בסבוסה, עוגת הסולת המפורסמת של הזוג, בתמהיל של אניס והדרים (8 ₪ לפרוסה), והשתייה המוגשת עם המנה היא לימונדה מעולה עם היביסקוס והל.
תהליך ההזמנה הוא כזה: מוצבים מסכים דיגיטליים עם התפריט וצילומי כל מנה. בוחרים, מזינים כרטיס אשראי וממתינים. קוראים בשם והמנה מוגשת על מגש. למי שהתהליך הדיגיטלי זר, יש גם קופות מאויישות שעושות את העבודה.
המבורגר וקבב של הפרופסור
עכשיו נעבור לפרופסור. אגף נפרד במסעדה מיועד להמבורגר ולקבב של הפרופסור (64 ₪). ההמבורגר בא בלחמנייה עם צ'יפס ושתייה, והקבב מוגש עם פיתה, סלסה, בצל וטחינה. ההמבורגר מורכב מ-80% בשר בקר ו-20% בשר טלה, והקבב 100% בקר. הצ'יפס אמנם תעשייתי אבל מעובד כאן עם שום ומלח, פריך מאוד.
הרבה קונים במקום אוכל הביתה וביום ששי המכירה של אוכל מוכן בעיצומה.
אנו נהנינו מאוד ומקווים שהמסעדה תפעל גם בערב ובלילה לטובת בלייני גוש דן.
שעות פתיחה:
ימים א'-ה': 11:30 עד 16:00
יום ששי: 10:00 עד הצהריים
מוצ"ש: סגור
כשרות: צוהר
טלפון: 052-3262964
גישה לנכים: יש
שירותים: ניקיונם סביר
שירותי נכים: יש
נטילת ידיים: במבואת השירותים
חנייה: חניון המגדלים בתשלום. בימי ששי גם ברחובות הסובבים.