קיוטו נאי, רחוב ילדי טהרן 7, ראשון לציון
שף מרוקאי מכין אוכל אסיאתי
מי שמתעניין בתחום המסעדות היפניות-אסיאתיות, שמע בוודאי על מסעדת קיוטו. זוהי מסעדה שמובילה בארץ את התפריט האסיאתי ופועלת בהרצליה עשרות שנים. בשבילנו היא מחוץ לתחום כי אינה כשרה. והנה, שמחנו לשמוע שבעלי המסעדה חברו לשותף שומר מסורת, ופתחו בראשון לציון מסעדה כשרה בשם קיוטו נאי. המסעדה ממוקמת במתחם ג'י ליד הסינמה סיטי.
חלוקת השבוע לגובה האוקטבות
שף המסעדה הוא זוהר שושנה (35), בוגר 'בישולים', שעבד והשתלם במזרח הרחוק, בוויטנאם, בקמבודיה, בהודו ובנפאל, והיום הוא מיישם את כל מה שלמד כאן בראשון לציון. זוהר לא מתכחש למוצאו המרוקאי ומציג לנו את התפריט שיש בו גם מנות שנוגעות במטבח הצרפתי בעיקר בתחום הבשר.
באתי למסעדה יחד עם נאוה רעייתי. התמסרנו לתפריט האסיאתי-יפני ואפילו אהבנו. האווירה במסעדה שמחה וצעירה בעיקר בזכות המוסיקה הרועשת, ולמי שמחפש מוסיקה באוקטבות יותר נמוכות מציעים לבוא למסעדה בתחילת השבוע. זוהי החלוקה: ראשון, שני ושלישי מוסיקה שקטה, ברביעי, חמישי ומוצ"ש צלילים גבוהים יותר.
התפריט רחב מאוד ומחולק לראשונות, מרקים, מנות ביניים, באנים, יקיטורי, נודלס, עיקריות וכמובן סושי.
פתחנו במרק ראמן (56 ₪). זהו מרק ירקות יפני מסורתי עם אטריות ראמן, שהן אטריות חיטה דקות בסגנון אסיאתי. למרק מוסיפים שני חצאים של ביצה חצי קשה, ומי שמעוניין יכול להוסיף עוף או בקר בתוספת תשלום. טעים.
מהראשונות חלקנו בסלט וולקנו (50 ₪). כרוב סגול, בוטנים, איטריות שעועית, קולרבי ומלפפון. הסלט מרענן וליווה את שנינו לאורך כל הארוחה.
ממנות הביניים חלקנו בשתיים: טונה טרטר (83 ₪) וקוביות מוסר ים (88 ₪). המנות היו טעימות ומומלצות. הטונה מוגשת על חמישה עיגולי בצק קריספי, עם קרם אבוקדו, ג'ינג'ר, צ'ילי חריף וזילוף של שמן כורכום. חמש קוביות המוסר ים מטוגנות בטמפורה ומוגשות ברוטב קארי וחלב קוקוס.
הגענו למנה עיקרית והזמנו סלמון המכונה כאן גורקי סלמון (129 ₪). הדג מאודה ומוגש לשולחן בכלי אידוי מיוחד. הטעם עדין מאוד והדג מלווה בירקות מאודים: פלפל אדום, גזר, קישואים ועגבניות. מנת חובה. טעימה ולא משמינה.
הסועדים רואים את הטבחים
המטבח גלוי לעין כל והסועדים רואים את הטבחים התאילנדים והבורמזיים. מלכתחילה מקבלים צ'ופסטיק אבל למי שמבקש מחליפים לסכו"ם משלנו.
כמובן שאין לבוא למסעדה אסיאתית בלי לאכול סושי. המבחר גדול והבחירה קשה. אנו בחרנו לוקוס קראנצ'י (68 ₪). ששת גלילי הסושי אפויים ועטופים באבוקדו ופרורי טמפורה (שבאים מבצק בירה מטוגן). מנה מומלצת.
עברנו לקינוחים. הזמנו קינוח טארט לימון פיסטוק (59 ₪). רוב הקינוחים באים מבחוץ (ביסקוטי) עם הרכבה סופית וייחודית של השף. הקינוח שלנו היה מצויין.
בכל ערב יש גם מנות מיוחדות (ספיישלים). אנחנו נמנעים בדרך כלל מלהזמין אותן כי המלצתנו מכוונת בעיקר לקוראינו, ומה נמליץ על מנות שספק אם יכללו בתפריט בערבים העתידיים.
מוצע תפריט יינות רחב מאוד ותפריט קוקטיילים שאת חלקם רוקח הברמן של המסעדה אופיר בר. אני נהניתי מקוקטייל גסמין על בסיס קמפרי וג'ין (61 ₪).
משעה 11:00 עד שעה 16:00 מוצע תפריט עסקי יותר מוזל.
שעות פתיחה:
ימים א'-ה': 11:00 עד אחרי חצות
יום ששי: סגור
מוצ"ש: עד אחרי חצות
כשרות: רבנות ראשון לציון
טל: 03-6824046
גישה לנכים: יש
שירותים: ניקיונם בסדר גמור
שירותי נכים: יש
נטילת ידיים: במבואת השירותים (אין פת)
חנייה: מגרשים סמוכים וחניון בבניין.