תרבחו ותסעדו

סלון יווני: מסעדה עם שמחה

צילום: יונתן בן חיים

סלון יווני, שדרות אלי לנדאו 60, הרצליה

סלון יווני היא טברנה. טברנה היא מסעדה המגישה מאכלים מהמטבח היווני. אבל מי שחושב שמדובר כאן במסעדה בלבד, יופתע. מדובר במסעדה שמארחת מסיבה יוונית, וכל הבאים שרים, רוקדים וכמובן גם אוכלים, וחווים חוויה שמחה של פעם בחיים. מי שאחראי לכל השמחה הזאת הוא השף גיא פרץ, מסעדן ותיק, 30 שנים בתחום. הוא מבטיח (ומקיים) את מנות הדגל של המטבח היווני במקביל להופעת זמר של שירים יווניים, אשר הופכים, יחד עם נגן בוזוקי וקלידן, את הארוחה למסיבה בסגנון יווני. אגב, בימי ששי בצהריים המסיבה הופכת לקבלת שבת ישראלית.

אנו פגשנו בעבר את גיא פרץ במלון ווסט באשדוד. אבל הוא העדיף את הרצליה. סגר את המסעדה באשדוד והעביר את סלון יווני לשדרה הנושקת למלון דניאל.

פרנסה למפוני הצפון

צוות המסעדה הוא ברובו ממפוני הצפון, בפרט מקריית שמונה, שמפונים למלונות הרצליה וכאן מוצאים את פרנסתם.

באתי למסעדה יחד עם נאוה רעייתי, סעדנו, רקדנו, ואפילו שרנו (מפעם לפעם הזמר מגניב שיר בעברית), ואנו ממליצים לכם לבוא ולחגוג כאן ימי הולדת או ימי נישואין או סתם אירוע של הצלחה.

אזהרת מחיר: ארוחה זוגית עולה מינימום של 400 ₪ (בימי ה' 600 ₪), ועל פי בדיקתנו תגיעו בקלות לעוד כמה מאות שקלים. כבר כתבתי למעלה פעם בחיים. אז הנה, הבנתם אותי.

מי שעדיין רוצה חוויה שקטה, בלי שירים ובלי ריקודים, בא למסעדה בין השעות 18:00 עד 20:00, מוותר על המוזיקה ועוד מקבל 25% הנחה על התפריט.

את הארוחה פותחים בבייגל (24 ₪) או בפיתות בגריל (24 ₪). אנו בחרנו בבייגל החם שאפוי במקום, כשלצידו מקבלים ממרח סקרודליה, קרם לימונים, קרם פלפלים וקונפי שום.

עוברים למאזטים. 13 מאזטים לבחירה. מחיריהם נעים בין 32 ₪ ל-44 ₪. אפשר גם לבחור בחגיגה יוונית שפירושה 6 מאזטים לבחירה במחיר 155 ₪. אנו בחרנו וממליצים על שבעה: איקרה עם בצלים כתושים בשמן זית, טחינה עם גרגירי חומוס, סלט ביצים בסגנון יווני עם בצל ירוק, בצל מטוגן ושמיר, גבינת פטה בשום קונפי, צ'ילי אורגנו ושמן זית, חציל יווני צלוי על פחמים עם בצל ירוק וגבינת פטה (כאן הוא קרוי מלנציאנה סלאטה), פלפלים מתוקים קלויים עם גבינת פטה יוונית, וסקרודליה (החומוס של היוונים עם ממרח שום, תפוח אדמה ושקדים).

מאפים בסגנון יווני

מפרק הדגים הנאים בחרנו שניים: דג מוסר קצוץ, סביצ'ה קרם לימון, כוסברה, בצלים, צ'ילי ואיולי לימונים כבושים (72 ₪); וקרפצ'יו  דג בר-ים בשמן זית, בצל סגול, פלפלים חריפים, מלח ים ועלים ירוקים (72 ₪). מנות מעולות.

עכשיו מגיעים לפרק הראשונות החמות. מנת חובה: סיגר לוקוס (74 ₪). שלושה סיגרים פריכים ומתפצחים מוגשים על טחינה, חסה ואריסה. עוד הוספנו ונהנינו מקציצות כרישה עם זוקיני על קרם פטה (נקראות כאן קפטדס) ועולות 65 ₪. תפוחי אדמה מטוגנים בזוקים בגבינת פטה (בתפריט הם מכונים פטאטס טיגניאטס) ועולים 44 ₪. עוד שתי מנות חובה: חלומי תאנים (את התאנים מחליפות העונה עגבניות שרי) עם שקדים קלויים (65 ₪), ולביבות מנגולד (65 ₪), תבשיל מנגולד וחומוס עם גבינת פטה ולימונים כבושים.

פרק שלם בתפריט מוקדש למאפים בסגנון יווני. כמובן שלא התגברנו עליו והסתפקנו במנה מצויינת אחת: קריספי פטה (78 ₪): נתח פטה וריבת בצל במעטפת פילו פריכה.

פרק המנות העיקריות מתחלק לשניים: דגים ופסטות. הפעם ויתרנו על הפסטות והסתפקנו בדגים. מחירי מנות הדגים נעים בין 98 ₪ ל-139 ₪. אותנו פינקו במנה מעורבת של שלושה דגים: קבב לוקוס בגריל, לברק על גחלים ודג קוד מטוגן. הדגים היו בהכנה מצויינת ותיבול מושלם.

הקינוחים אף הם תוצרת בית בסגנון יווני. אפשר להזמין קינוחים בודדים (55 ₪ עד 65 ₪ לקינוח), ואפשר להזמין קומבינציות של כמה קינוחים והמחיר כמובן בהתאם. הזמנו שני קינוחים: קיימאקי (שהיא גלידה יוונית) ובקלאווה. סיום מצויין לארוחה מעולה.

יש תפריט קוקטיילים תוצרת בית. אני נהנייתי מ-M..A (55 ₪) על בסיס וודקה, מרטיני, פינה קולדה וליקר תות.

כמובן יש תפריט יינות רחב (כוסות ובקבוקים) מיקבים ישראליים, ועשרות סוגים של אוזו ואניס, כיאה למסעדה יוונית.

חזרנו אחרי שלוש שעות של אכילה, ריקודים ושמחה והתפללנו שנגיע הביתה בשלום (אל דאגה, נאוה נהגה).

אזהרה: הזמנת מקומות חובה!!!

שעות פתיחה:

ימים א'-ה': 18:00 עד 20:00 ארוחה שקטה ו-25% הנחה על התפריט

               20:00 עד 24:00 מסיבה יוונית, מינימום 200 ₪ לסועד.

               ביום ה' מינימום 300 ₪ לסועד.

יום ו': 12:00 עד 15:00 (קבלת שבת באווירה ישראלית)

מוצ"ש: מסיבה יוונית עד חצות (200 ₪ מינימום לסועד).

כשרות: רבנות שוהם

טל: 052-5575075

גישה לנכים: יש

שירותים: ניקיונם א"א

שירותי נכים: יש

נטילת ידיים: מבואה נפרדת

חנייה: ברחובות הסמוכים וחניונים באזור.

תגובות