וופל-בר ירושלים, קניון רמות, קומה 3
ושוב עלינו לירושלים. נמסר לנו שקבוצת וופל-בר חידשה את המסעדה החלבית שלה בקניון רמות, ובאתי עם נאוה רעייתי לבקרה.
קניון רמות הוא בין הגדולים בארץ. בשלוש קומותיו עשרות עסקים: אופנה, כלי בית, ריהוט וכמובן מסעדות ובתי קפה.
כמה מילים על הרשת. לרשת 11 סניפים, מתוכם שלושה בירושלים (קניון הדר, רמת אשכול וכאן ברמות). יחד עם התפריט החלבי יש לרשת מנות ייחודיות. לרשת שף ראשי, אופיר צ'ונה, וכאן בירושלים השף הוא טל מתוקי.
זוג יכול להתחלק כמעט בכל מנה
אנו יושבים עם אושרי אבוחצירא, מייסד ומנכ"ל התפעול של הקבוצה, שמדגיש ומספר לנו שלפני שנתיים וחצי נכנס לשותפות ברשת מוטי זילבר, הבעלים של המסעדה הכשרה הידועה בטיימס סקוור בניו יורק 'מיסטר ברודווי'. מוטי הביא עימו את הידע והניסיון של קרוב לארבעים שנים בעולם המסעדנות.
נקדים: התפריט עשיר מאוד, כל המנות תוצרת בית, וכל מה שטעמנו היה מצויין. המנות גדולות מאוד וזוג יכול להתחלק כמעט בכל מנה.
התפריט פותח בארוחות בוקר שמוגשות כל היום וממשיך במנות שקשוקה, כריכים, לאפה טוסט, סלטים, מוקפצים, פסטות, דגים, פוקאצ'ות מהטאבון ומנות מיוחדות ('המיוחדים שלנו'). ועדיין לא הגענו לקינוחים, לשייקים ולמשקאות.
אנו חלקנו בארבע מנות שהיו טעימות ומשביעות בהחלט זוג.
מפרק הסלטים הזמנו סלט בטטה פיצוחים (74 ₪): חסה לאליק, עגבניות שרי, מלפפון, בצל סגול, פלפל אדום, קוביות בטטה אפויה ותערובת פיצוחים מוקפצים ברוטב אסייאתי עם גבינה בולגרית מגורדת. הסלט מוגש עם לחם (אפשר לבחור בין לחם שחור כפרי, פרנה, לחם לבן כפרי ולחם ללא גלוטן). לכל מנה אפשר להוסיף רוטב משמונה רטבים לבחירה (סחוג, אריסה, צ'ילי, ויניגרט, שום, אלף האיים, קטשופ וחמאה). הרטבים ללא תשלום וללא הגבלה.
הכל היה טעים מאד
המשכנו לפרק המיוחדים והזמנו קרפ מלוח סלמון (70 ₪): קרפ ענק עם גבינת שום, שמיר, סלמון מעושן וגבינה בולגרית. בצד סלט. הסלטים שליד המנות הם בדרך כלל סלטי עלים, ואפשר לבקש להחליפם לסלט ירקות.
עוד אפשרויות במיוחדים: פוקצ'ה חמה, סיגר גבינות קריספי, בוריק מטוגן, אצבעות מוצרלה בציפוי פריך, ארנצי'ני, תפוחי אדמה לוהטים ומוקרמים, קרפ מלוח עם שמנת ופטריות, הום פרייז, פיש אנד צ'יפס, פיש בורגר, המבורגר חלומי, באן סלמון ובאן לברק.
המנה השלישית שהזמנו הייתה לאפה טוסט איטלקי (61 ₪). בפרק הלאפות 11 הצעות המוגשות עם סלט אישי. קיבלנו שני רולים ממולאים בגבינת שום שמיר, גבינה צהובה, פסטו ופלפל קלוי.
בפרק הדגים שתי אפשרויות: פילה לברק או סלמון ושווארמה דג ים. המנות עולות 110 ₪. אנו בחרנו בשווארמה דג ים: צלחת עגולה גדולה ובה מצע איולי לימוני בזילוף טחינה ואריסה, מעליהם קוביות דג סלמון. פוקאצ'ה חמה מהתנור מלווה.
כאמור למעלה הכל היה טעים מאוד.
פרק הקינוחים מפתה מאוד: רול קרפ, וופל בלגי, פנקייקים, מילקשייקים, שייקים של פירות וכמובן משקאות חמים וקרים. יש גם מקרר עוגות שמתחלפות מידי יום ונאפות על ידי תמר הקונדיטורית של הרשת. אנו בחרנו בעוגת טרמיסו. עם שלושה סוגי שוקולד וקצפת; כמובן אסור לדיאטטיקנים.
יש גם מנות ילדים בפרק הילדים של וופל-בר: בוקר ילדים (49 ₪), פסטה פנה (42 ₪), מלוואח (49 ₪), ומלוואח פיצה (49 ₪).
כאמור נהנינו מאוד.
שעות פתיחה:
ימים א'-ה': 9:00 עד 23:00
יום ו': 9:00 עד הצהריים
מוצ"ש: בקיץ סגור
כשרות: רבנות ירושלים
בד"ץ מהדרין הרב רובין
טל: 3423*
גישה לנכים: יש
שירותים: ניקיונם בסדר גמור
שירותי נכים: יש , בלי מתקנים
נטילת ידיים: כיור נפרד
חנייה: חניון הקניון ללא תשלום.