מרגו - המלך ג'ורג' 21, ירושלים
אתה בא למרגו בכפול. פעם בגלל האווירה ופעם שנייה בגלל האוכל. נפתח באווירה. מלון Stay inn (סטאי אין) הוא מלון בוטיק במרכז ירושלים, שהלובי שלו (שמשמש גם כחדר אוכל של בוקר), הופך בלילה למקום מקסים, שמעוצב באווירה צעירה ונעימה. בקצה הלובי אפשר לרדת לבר יין אינטימי (בו אפשר גם להזמין את התפריט הרגיל).
ע"ש בית יין בצרפת
אגב, מרגו הוא כינוי לבית יין בצרפת. יש גם מרפסת קטנה שמיועדת למתאווררים ולמעשנים. בקיצור, מסעדה מקורית ונעימה, שנפתחה לפני ארבעה חודשים, ומיועדת לבעלי רוח צעירה שמעדיפים מקום נעים ואינטימי על פני המסעדות האלגנטיות והממוסדות. המסעדה נפתחת בשעה 6 בערב ופועלת עד 23:30. בעלי המקום הוא אלון ביכלר ומנהלת המסעדה שירה כוכבי.
על התפריט החלבי ממונה השף חזי זרגרי (42) שכבר בגיל 16 נמשך לתחום, ומאז עבר תהפוכות מקצועיות. הוא בוגר בית ספר סליגסברג במגמות הבישול והאפייה, שירת כמנהל מטבח בצה"ל, והספיק לעסוק שנים רבות בתחום יחסי הציבור. תחום הבישול לא נתן לו מנוחה ואחרי שנים של ניהול ארוחות פרטיות, בא לכאן ועיצב תפריט מקורי. הוא מצהיר בפנינו שהוא מכבד את המסורת ולכן מקפיד לנהל מטבחים בכשרות. הוא גם הטבח וגם הקונדיטור, ואני, יחד עם נאוה רעייתי שבאה עימי, מצהירים בפניכם שהמנות שהוגשו לנו היו טעימות מאוד, מעוצבות בטוב טעם ומחירן סביר.
פותחים בבייגלה משער שכם (24 ₪). הבייגלה מגיע ממאפיית דובשנית במחנה יהודה, ולידו ארבעה מטבלים ושקית קטנטנה של זעתר.
חלקנו בחמש ראשונות. קרפצ'יו טונה אדומה (52 ₪), קרפצ'יו תמרים (44 ₪), סלט פירות וירקות (48 ₪), כנאפה קממבר (45 ₪) וברוסקטה דג וחציל באש (46 ₪). קרפצ'יו הטונה כוסה בשמן זית ושחה באיולי לימון כבוש, בצל ירוק, כוסברה צ'ילי וסומק. בצידו צנימונים. לעומתו קרפצ'יו התמרים היה מתקתק קמעה והוכן מתמרים יבשים, מרודדים שעליהם חצילים מגולגלים ומטוגנים במילוי קרם לאבנה וסילאן עם שקדים שבצידם סלטון של רוקט וויניגרט. מעולה. סלט הפירות והירקות משתנה לפי העונה. חסות פריכות, אגסים, ענבים שחורים, תמרים מבושלים, קראמבל גבינת עיזים (חזי זרגרי: הגבינות מגיעות ממחלבת גד), ועל הכל בזוקים פיצוחים המכונים כאן הג'עלה של חזי. מרענן.
כנאפה הקממבר נכנסה כאן כראשונה והמלצנו לחזי להעבירה למנות האחרונות. מורכבת משלוש גבינות: קממבר, ריקוטה ומוצרלה, ריבת שרי תמר וג'ינג'ר תוצרת בית עם פיסטוקים קצוצים שמעליהם שערות קדאיף. מנת חובה.
'לא טרי - אין דג'
סיימנו את סדרת הראשונות בברוסקטה של דג וחציל באש. מנת חובה. בנויה על באגט מחמצת פריך ממאפיית ראסל במחנה יהודה ומעליו דג בר ים עם צ'ילי ובצל סגול, חציל שרוף על לאבנה עם ריבת שיפקה ובצל ירוק. עירבוב הטעמים המתוק עם החריף מעולה.
עברנו לעיקריות והזמנו שתיים: פילה דג ים (82 ₪) וניוקי תפוחי אדמה (58 ₪). נפתח דווקא בניוקי. על דעת שנינו היא הייתה מנה מדהימה. ניוקי תוצרת בית ממולא בתפוחי אדמה ברוטב חמאה (בר-בלאן). לקבל ניוקי תוצרת בית כזה טעים, זוהי באמת מומחיות. מנת הדג הייתה דניס. חזי מצהיר בפנינו שהדגים מגיעים טריים על בסיס יומי מעוז דגים במחנה יהודה. 'לא טרי - אין דג', אומר לנו חזי. המנה מורכבת מפילה אחד (חצי דג) ומוכנה על הפלנצ'ה, כשלידה גבינת שמנת עם בצל מקורמל, תפוח אדמה 'מדורה', בצל אדום ורוטב עגבניות מקולפות (קונקסה). עשר!
כבר רמזנו למעלה שגם הקינוחים הם תוצרת בית מעשה ידיו של חזי. מוצעים ארבעה. אנו בחרנו בשניים: פאי לימון (39 ₪) ועוגת לאבנה (37 ₪). קינוחים משגעים. יש גם קראמבל תפוחים (39 ₪) ועוגת גבינה שוקולד (37 ₪).
יש תפריט יין עשיר, ומוצעות גם כוסות (מ-30 ₪ עד 47 ₪). מתפריט הקוקטיילים (50 ₪) טעמתי אספרסו מרטיני על בסיס מרטיני וליקר קפה. אוהבי המרטיני ייהנו ממנו מאוד.
יצאתי עם נאוה ללילה ירושלמי קריר והבטחנו הדדית: עוד נחזור ובקרוב.
שעות פתיחה:
ימים א'-ה': 18:00 עד 23:30
יום ששי: סגור
מוצ"ש: עד 23:30
כשרות: צוהר
טל: 052-2142781
077-2320454
גישה לנכים: יש
שירותים: ניקיונם א"א
שירותי נכים: לא תקניים
נטילת ידיים: פינה מיוחדת
חנייה: קצת כחול לבן וחניונים בתשלום.