ויסקי בר מוזיאון
כתובת: תל-אביב, מתחם שרונה
אם אתם מחפשים מסעדה הולמת לחגיגת אירוע משמח, נניח יום הולדת, יום נישואין, או שסתם בא לכם לחגוג ולשמוח, מצאנו עבורכם מקום נפלא, שלדעתנו, של נאוה רעייתי ושלי, יכול להתחרות עם כל מסעדה בעולם ולזכות.
מדובר בוויסקי בר מוזיאון במתחם שרונה בתל-אביב. המסעדה ממוקמת בצמוד למתחם שרונה מרקט, במבנה טמפלרי משומר, שנבנה לפני למעלה מ-150 שנים. מאז עבר תהפוכות רבות עד שלפני כחמש שנים נפתח כמסעדה הממוקמת בשלושה אולמות. באולם הגדול יש גם מוזיאון וויסקי, המציג 1,500(!) סוגי ויסקי מכל העולם.
הכל צריך להיעשות בהזמנה מראש
למסעדה מגיעים כך: בווייז כותבים חניון שרונה מרקט. מהחניון עולים במעלית למפלס אפס שמביא לשרונה מרקט, שוק מלא מסעדות ודוכני אוכל, שסתם יפה לשוטט בו, גם אם רוב המקומות לא כשרים. מהמעלית פונים ימינה לרחוב המרכזי של השוק, ומייד שמאלה (מזרחה). מגיעים לדלתות זכוכית, יוצאים מהשוק, ואז רואים ממול מבנה עתיק ועליו שלט גדול: ויסקי בר. יורדים במעלית או במדרגות שתי קומות.
חייבים להזמין מקום ויש שלוש אפשרויות: אולם המוזיאון שלצד שולחנות המסעדה מוצגים בקבוקי הוויסקי, אולם W במקביל לו, וחדר וולטר בו מעשנים סיגרים וגם אפשר להזמין ארוחה, או קינוחים, או סתם שתייה חריפה. אפשר להתחיל באחד משני האולמות, ולאחר הארוחה לעלות לוולטר, אלא שהכל צריך להיעשות בהזמנה מראש. באולם המוזיאון יש הופעות מוזיקליות כל מוצאי שבת, ובאולם W יש די-ג'יי כל יום חמישי משעה 22:00.
כמה מילים על הוויסקי. בחיים לא ראינו כזה מבחר גדול, חגיגה לאוהבי ויסקי. המלצרים נותנים ייעוץ למי שלא בקי. אפשר להזמין כוסית בודדת, ויש גם קטלוג שנקרא מסע. דהיינו, לכל 'מסע' ארבעה סוגי ויסקי בסגנון זהה, נניח יפני, סקוטי, בורבון וכו'. אני הזמנתי כוסית ויסקי בלק של מזקקת גולני בקצרין (22 ₪). שפוטי הוויסקי מקבלים גם מזרק לטפטוף טיפות בודדות של מים שהחמצן שבהם מטייב את הוויסקי.
הרב דובדבני מפקח על כל סוגי הוויסקי
בראש קבוצת בעלי המקום עומד מתנאל שלום, בן מרכז שפירא, שגר היום במודיעין. המסעדה בהשגחת צוהר, והרב אורן דובדבני, ראש מערך הכשרות של צוהר, מפקח על כל סוגי הוויסקי ומחלק את הוויסקי המותר לארבע רמות כשרות עם אסמכתאות מגדולי הפוסקים. כל המעוניין מקבל את חיבורו התמציתי 'בואו נדבר על כשרות הוויסקי'.
לצד הוויסקי יש מבחר יינות מיקבים ישראלים. בקבוק עולה 120 ₪ ומעלה, וכוס 34 ₪ ומעלה. יש גם שמונה סוגי קוקטיילים. אני הזמנתי ונהנייתי מקוקטייל פינה-קוויסקי על בסיס ויסקי, קוקוס ואננס. מחיר כל קוקטייל 48 ₪.
ניגש לארוחות. מוצעות עשר מנות ראשונות ושמונה מנות עיקריות. יש מנות בשר ומנות דגים, ומי שמקפיד להקדים דג לבשר ישים לב. אנו התרכזנו בבשריות. חלקנו ארבע מנות ראשונות ושלוש מנות עיקריות. באחת: הכל היה טעים לעילא ומוגש בטוב טעם. מהראשונות הזמנו קרפצ'ו פילה בקר (58 ₪), פטה כבד (58 ₪), סינטה מעושנת (54 ₪), וסלט של ירקות צלויים ומעושנים (42/58 ₪). מהמנות העיקריות הזמנו אנטריקוט מיושן (350 גרם - 158 ₪), פילה בקר (158 ₪) ופריים ריב עם עצם (54 ₪ לכל 100 גרם). לצערי תיקצר היריעה לספר על כל מנה, ורק נחזור על מה שכתבנו למעלה - הכל עשר. יש גם מנות במחירים יותר נמוכים: ניוקי ארטישוק ואספרגוס (86 ₪), פילה סלמון (96 ₪), ופרגית קראנץ' (84 ₪).
נעבור לקינוחים. מעטות המסעדות שמכינות את הקינוחים בעצמן. כאן פגשנו את נעה עינת, בוגרת 'בישולים', שהיא הקונדיטורית של המסעדה. מוצעים שמונה קינוחים. אנו הזמנו פצצת שוקולד (48 ₪) וסיגרים וולטר טיים (52 ₪). קינוחים משגעים. יש גם סורבה, קינוחים טבעוניים, וללא גלוטן.
מוצע גם סיור מודרך (בתשלום) במבנה. מתקשרים למינהלת התיירות של שרונה או למסעדה ומתאמים.
שעות פתיחה:
ימים א'-ה':
האולמות: 17:00 עד 24:00
וולטר (סלון הסיגרים): 12:00 עד 24:00
יום ששי: סגור
מוצ"ש: עד חצות
כשרות: צוהר
טלפון: 9551105
גישה לנכים: יש
שירותים: ניקיונם א"א
שירותי נכים: יש
נטילת ידיים: במבואת השירותים
חנייה: חניון שרונה מרקט. משעה 18:00 יש 50% הנחה (שובר במסעדה)