אושי אושי OSHI OSHI
כתובת: נמל תל-אביב, האנגר 21
ושוב הזמנתי את נאוה רעייתי למסעדה עם ניחוח של חו"ל, ובאנו אצל אושי אושי (OSHI OSHI) בנמל תל-אביב. המסעדה שייכת לרשת של שלושים מסעדות שתפריטן אסיאתי. המסעדה בנמל תל-אביב ותיקה אבל החליפה זכיין בשנה האחרונה והתחדשה בתפריטה.
אור ריסמני, הזכיין ומנהל המסעדה, מקבל את פנינו ומציג את התפריט שבנוי על מאכלים המקובלים בסין, ביפן, בתאילנד, בהונג קונג ובפיליפינים.
טבחים סינים במטבחי הרשת
מטבחי הרשת עובדים תחת שרביטו של השף רן בנימין (33). שבע עשרה שנים במקצוע, בוגר דן גורמה, שזוקף את עיקר התמחותו ומשיכתו הקולינרית לאימו, שבאה מהפיליפינים. היה עוזר ומבשל במטבחה, ושם למד את סודות המזרח הרחוק. במטבחי הרשת עובדים טבחים סיניים שבאים לישראל לתקופה מוגבלת לאחר שעברו מבחנים וראיונות אצל בנימין.
המסעדה נמצאת בהאנגר 21. מהחנייה בכביש הראשי של הנמל הולכים מערבה ופוגשים במסעדה. סימן היכר: מהמסעדה רואים את הים, ובחורף הולכים לאורך הגלים המתנפצים ומשתדלים להישאר יציבים ולא לעוף ברוח, רח"ל.
התפריט רחב מאוד: מנות פתיחה, מרקים, סושי בהמון הרכבים, סאשימי, מוקפצים וקינוחים.
לפני שניגש לסושי נפרט במה התחלנו. נפתח במרקים. אין לשבת במסעדה בחורף הקר בלי לפתוח בצלחת מרק חם, ואכן כך עשינו. נאוה הזמינה מרק בטטה (34 ₪), ואני מרק וואן טון (39 ₪). מרק הבטטה מגיע עם זילוף שמן סומסום, קרם קוקוס, בצל ירוק ואניצי בטטה קריספיים. נאוה נהנתה. אני העדפתי את מרק הוואן טון שהיה חריף (!) ושחו בו שתי יחידות דים סאם, דהיינו כיסונים ממולאים בירקות, ואטריות ראמן. חובה לערב חורפי.
אחרי המרקים הזמנו שלוש מנות פתיחה. אין לסעוד במסעדה אסיאתית בלי אגרול (צמחוני 36 ₪). שתי יחידות מתפצחות וטעימות מאוד כשלצידן צלוחית רוטב חמוץ מתוק.
מנה שמתאימה גם לי וגם לילדים
עברנו לפיש אנד צ'יפס (49 ₪). מנה שמתאימה גם לילדים וגם למי שמתפנק (כמוני) כאילו היה ילד. לא התאכזבתי. שש אצבעות סלמון מטוגנות בפאנקו עם תפוחי אדמה (תעשיתיים) בתבלין פילדלפיה, עם רטבים ספייסי מיונז וצ'ילי מתוק. המשכנו בכיסוני דים סאם (40 ₪): ארבעה כיסונים לבחירה, מתוך היצע של שלושה: פטריות, בטטה ותרד.
עוברים למנות האסיאתיות העיקריות: סושי, סאשימי ומוקפצים. המבחר רחב מאוד. אנחנו אוהבים דווקא את הסושים המטוגנים והזמנו שניים מאלה: ליו רול (48 ₪) והוט סלמון (48 ₪). שתי המנות היו מצויינות בהבדל אחד: הליו רול במילוי סלמון אפוי וההוט סלמון במילוי סלמון נא. בשניהם אבוקדו ובטטה בציפוי טמפורה ופאנקו.
הוספנו מנה מפרק המוקפצים: ביטו ווק (61 ₪). מנה ענקית שמספיקה לשניים עם אטריות סלק למעלה וכל טוב: שעועית ירוקה, ברוקולי, בצלים, אניצי עוף והמון פצפוצי בוטנים. נהנינו.
אסור לסעוד סעודה מלאה כזו בלי סלט. ואכן הוספנו סלט שנקרא סנצ'אי (44 ₪). נאוה כל כך נהנתה שביקשה את המתכון. אפשר להוסיף (בתשלום כמובן) טונה וסלמון, אבל אין צורך - הסלט עשיר דיו.
הקינוחים מפתים ובאים מביסקוטי. יש ארבעה: קרם ברולה, סושי שוקולד, נוצ'לטו וטופי קראנץ. כל קינוח עולה 36 ₪.
מי שרוצה להוסיף אווירה אסיאתית מזמין סאקה , יין אורז (32 ₪), ובירה סינגה תאילנדית (25 ₪). כמובן שעל כל שולחן יש צ'ופסטיק ובקבוק רוטב סויה.
מספרים לי שאושי אושי ביפנית תרגומו רעב רעב. אז אולי נכנסים למסעדה רעבים אבל בטוח שיוצאים ממנה שבעים שבעים.
בתיאבון.
שעות פתיחה:
ימים א'-ה': 11:00 עד 23:00.
יום ששי: 11:00 עד הצהריים.
מוצ"ש: עד 24:00.
כשרות: רבנות תל-אביב. בד"ץ בית יוסף.
טלפון: 6207056.
גישה לנכים: יש.
שירותים: ניקיונם סביר.
שירותי נכים: אין.
נטילת ידיים: במבואת השירותים.
חנייה: חניוני נמל תל-אביב בתשלום.