תרבחו ותסעדו

לה פיאדרה: לאכול באבן מאבני ירושלים

צילום: שירן כהן שי

לה פיאדרה - רחוב דניאל ינובסקי 17, ירושלים

ערב כ"ח באייר, חג שיחרור ירושלים, באנו למסעדה ירושלמית. ועוד העלינו בקודש לבקר דווקא במסעדה בשכונה שחוברה לה יחדיו, ובאתי יחד עם נאוה רעייתי לטיילת ארמון הנציב שבארנונה, למסעדת לה פיאדרה. מסעדה חלבית בסגנון איטלקי.

פגשנו שם את אחד הבעלים, אופיר משען, שהקדים לפרש לנו ששמו המקורי בכלל מיסאנו ולא משען, ומיסאנו זה שם של עיירה באיטליה שמשפחתו התגלגלה אליה אחרי גירוש ספרד. ועוד הוסיף לתרגם לנו גם את שם המסעדה פיאדרה, שפירושה בספרדית אבן, רמז לאבן שעליה אופים את הפיצה, שהיא במרכז התפריט. אבל לנו זה הזכיר דווקא את האימרה על הכותל המערבי: "יש אבנים עם לב אדם..."

התנור הענק יובא מאיטליה ומוצג לעין כל

שף המסעדה הוא אבי סינקלר (30) שלמד עוד מנערות את מלאכת הבישולים, והתמחה חודשים רבים במטבחי איטליה. עיקר גאוותו באה על התמחותו באפיית פיצה נפוליטנה, אותה למד בשהותו בנאפולי שבאיטליה. כמובן שפתחנו בה (62 ₪) ונהנינו מאוד. הפיצה ענקית, דקה ופריכה ויש בה גבינות מוצרלה-פרסקה, וגבינת פקורינו (דומה לפרמז'ן), בזיליקום ושמן זית. התפריט מציע עוד חמש עשרה סוגי פיצות, אבל לדעתנו הנפוליטנה היא חובה. דרך אגב, התנור הענק (ולוריאני) יובא מאיטליה ומוצג לעין כל.

ליד הפיצות יש שורה של מנות ביניים ומתוכן בחרנו שלוש: סופלי (48 ₪), מקלות מוצרלה (48 ₪) וברולה חצילים (48 ₪). כל השלוש היו טעימות מאוד ואנו מדרגים אותן כמנות חובה.

הסופלי היא למעשה שלושה כדורי ריזוטו חמים בציפוי פריך, ממולאים בגבינת מוצרלה, ובצד צלוחית של רוטב פלפלים שרופים. במסעדה אומרים לנו שזוהי מנת רחוב קלאסית ברומא.

שלוש מקלות המוצרלה הם למעשה שלוש פוקצ'ות קטנות חמות, ממולאות בגבינת מוצרלה, ומומלחות בעדינות במלח אטלנטי גס. כאשר בוצעים במקלות, הגבינה נשפכת ונוטפת. מומלץ. המנה מלווה ברטבים של פלפלים שרופים וצ'יפוטלה. דרך אגב, כל הרטבים כאן הם תוצרת בית.

המנה השלישית היתה ברולה חצילים. קרם עשוי מחצילים שרופים שמעליו גבינת גרנה פדנו (איטלקית קשה), קריספית, מהטאבון. נאוה התלהבה מאוד מהמנה ומצרפת המלצה.

אטריות הפסטות מיובאות מאיטליה

 פרק הפסטות עוסק בפסטות מהטבון שמכונות חונקי כמרים. ישנן אגדות רבות על מקור השם, והנפוצה שבהן קשורה בכמרים חמדנים שהתגנבו לבתים לאכול את ארוחות הפסטה והיו נחנקים תוך כדי האכילה המהירה והתאוותנית. בתפריט מוצעות שתי פסטות: אל לימונה ובורטה (66 ₪ כ"א). אנו בחרנו באל לימונה. הפסטה היא בטעם לימוני ובאה עם גבינת גרנה פדנו. השילוב בין פטרוזיליה ללימון מאוזן ומושלם. אטריות הפסטות מיובאות מאיטליה. מיוחד ומומלץ.

אנו שבענו והותרנו אבל אפשר גם להוסיף סלטים. סלטון קטן עולה 36 ₪ וסלטים קטנים 52 ₪ - 58 ₪.

במסעדה איטלקית היין הוא חובה. כאן באים לקראת הסועדים ומציעים יין אדום, לבן, או רוזה מיקבי רמת הגולן במחיר עממי. כוס עולה 22 ₪ ובקבוק 80 ₪. אנו לגמנו רוז'ה ונהנינו.

תפריט הקינוחים מציע קנולי (42 ₪), קרם ברולה (42 ₪) וקריספי שוקולד (44 ₪). חטאנו בקנולי: שלושה גלילי בצק דקים ופריכים, מטוגנים וטבולים בשוקולד, מוגשים על קרם ריקוטה מסקרפונה, מעוטרים בשבבי פיסטוק ומוגשים עם דובדבני אמרנה. לא להחמיץ. את שני הקינוחים הנותרים השארנו לביקור הבא שלנו.

סיימתי את הארוחה בשוקו חם עם פרלינים (18 ₪) ונאוה הסתפקה בקפה הפוך קטן (13 ₪).

למסעדה יש אחות במרכז ירושלים ברחוב אגרון.

שעות פתיחה:

ימים א'-ד': 12:00 עד 23:00

יום ה': 12:00 עד 24:00

יום ששי: סגור

מוצ"ש: עד 24:00

כשרות: רבנות ירושלים, מהדרין

טל: 1-700-505-678

גישה לנכים: יש

שירותים: ניקיונם א"א

שירותי נכים: אין

נטילת ידיים: במבואת השירותים

חנייה: מאחורי המסעדה ברחוב שמואל לופו. יש גם חניון סמוך (חניון הטיילת).

תגובות