כל התפריט מנוסח במקסקינית עם פירוט בשפת ארצנו
וידוי קצר. אף פעם, בעבר, לא ביקרנו במסעדה המגישה תפריט מקסיקני. פעמים שפגשנו תפריטים עם מנה בודדת שהוגדרה מקסיקנית, ולפעמים מצאנו בקבלות פנים דוכן שהוגדר מקסיקני. אבל זוהי לנו הפעם הראשונה שבאנו למסעדה שכל תפריטה מקסיקני.
מדובר ברשת, שמספרת שחקרה את מסורת הבישול המקסיקני במקסיקו, חצתה את הארץ לאורכה ולרוחבה, והשפים שלה למדו מנשות הכפרים ומהשפים המקומיים, ויישמו ואף התאימו את כל מה שלמדו לחיך הישראלי.
רק שלושה מסניפי הרשת כשרים, מהם שניים בתל-אביב הבנויים כשירות דלפקים, וכאן בפתח-תקווה הסניף כשר, ומנוהל כמסעדה עם שולחנות ושירות מלצרים. המיתחם בו נמצאת המסעדה מכונה שופ טיים. זהו מיתחם מסעדות שבעליו קבעו את שמירת הכשרות כתנאי. המסעדה נפתחה לפני חצי שנה, ומנוהלת בידי שני זכיינים, אייל כספי ואיתן מנדלבלט, שעובדים תחת שף הרשת, מיכאל סאידוב. המקום משדר אווירה מקסיקנית עם תפאורה ומוסיקת רקע. באתי למסעדה יחד עם נאוה רעייתי, ולפני שנכנסנו למסעדה עברנו לאורך המיתחם, ופגשנו בדוסיאדה רועשת. כל הבאים מקפידים על מסיכות, והשמחה רבה.
מספר מנות גדול מהדרוש
כל התפריט מנוסח בשפה המקסקינית, אבל לכל מנה יש פירוט בשפת ארצנו, וגם המלצרים שמחים לסייע ולהסביר מה טומנת כל מנה.
כדרכנו הזמנו מספר מנות גדול יותר מהדרוש, וזאת כדי להוסיף הסברים והתרשמויות. בסך הכל נדגיש מראש, על דעתי ועל דעת נאוה, שהמנות היו טעימות, ומי שעדיין לא התנסה בתפריט המקסקיני, ייהנה מאוד.
אנו פתחנו בנאצ'וס בול (49 ₪): משולשי טורטיות תירס מטוגנים ופריכים ומוגשים עם תוספות מתובלות. מעדן.
הזמנו שתי מנות עיקריות - הראשונה מכונה ברבקואה (64 ₪): מנת חזה בקר מפורק, רך ונימוח, שהתבשל שתים עשרה שעות. המנה מגיעה בטורטייה רכה ודקיקה, שהיא עצמה מעולה בטעמה המיוחד. ליד הבשר אורז ליים, שעועית שחורה, כרוב מקסיקני ועוד תוספות. מנת חובה.
מנה עיקרית מוגשת עם תוספת אחת לבחירה. אנו בחרנו וממליצים על הקרוקטים: ארבעה כדורי תירס פריכים ברוטב איולי כוסברה. יש רשימה ארוכה של תוספות לבחירה, ואפשר להוסיף עוד תוספות למנה העיקרית, או להזמינן כ'מנות צד', במחירים של 19 ₪ לכל מנה.
הרטבים משחקים תפקיד חשוב במטבח המקסיקני. כולם תוצרת בית, ואפשר לבקשם בצד כל מנה. בכל מקרה אנו ממליצים על איולי כוסברה. נפלא בטעמו.
דוס מקסיקנוס
המנה העיקרית השנייה שהזמנו נקראת דוס מקסיקנוס (179 ₪): ארוחת טעימות שמכוונת לזוג, ומורכבת משלושה סוגי בשרים: ברבקואה - בקר מפורק; צ'ילי קון קרנה - בשר טחון, שעועית ירוקה וצ'ילי; והשלישי פויו טינגה - חזה עוף מפורק עם עגבניות שרופות ורוטב צ'יפוטלה חריף. לשלושת הבשרים מתווספות סלסות ותוספות, ויש שני 'רפילים' על הבשרים והתוספות. מנה לזוג, קצת יקרה, אבל מומלצת.
הטורטיות הצמודות למנות הן משני מרכיבים, חיטה ותירס, ואפשר להחליף לפי דרישה. בתפריט מסומנות מנות טבעוניות, צמחוניות וללא גלוטן.
משעה 12:00 עד 17:00 יש תפריט עסקי יותר מוזל, ומ-17:00 עד 19:00 יש מבצע על המרגריטות. שותים אותן בלי הגבלה בתנאי שמזמינים מנה עיקרית לידן.
ברשימת המשקאות תמצאו משקאות שיובאו ממקסיקו, כמו בירה צ'לדה (זהירות: על שפת הכוס שמים מלח), קווארבו, אקווה דה חמייקה, וגם סנגריות מקסיקניות על בסיס יין אדום או יין מבעבע לבן.
הקינוחים באים מביסקוטי אבל מתואמים למקובל במקסיקו. יש הרבה אפשרויות, וכל קינוח עולה 45 ₪. אנו נהנינו מצ'ורוס, סופגניות ספירלה מצופות בסוכר וקינמון עם בננות מקורמלות, רוטב טופי ושברי בוטנים. סיימנו בתה אקווה דה חמייקה על בסיס היביסקוס ודבש.
שעות פתיחה:
ימים א'-ה': 12:00 עד 24:00.
יום ששי: 12:00 עד הצהריים.
מוצ"ש: עד חצות
כשרות: רבנות פתח-תקווה.
טל: 7599191
גישה לנכים: יש.
שירותים: ניקיונם בסדר גמור.
שירותי נכים: במיתחם.
נטילת ידיים: במבואות השירותים.
חנייה: חניונים צמודים. שעתיים ראשונות ללא תשלום.