תרבחו ותסעדו

חניית ביניים משביעה בדרך דרומה

צילום: יח"צ

טורו פרימיום - דרך הדרום 20, קרית גת

כאשר ביקרנו לפני כמה שבועות בטורו פרימיום בתל אביב, ברחוב דיזנגוף, סיפרנו לכם שמקור מסעדות טורו פרימיום הוא בדרום, בנתיבות ובקרית גת. החלטנו לבקר במקור, ובאתי יחד עם נאוה רעייתי לקרית גת. בכלל, קוראים רבים פונים אלינו ומבקשים המלצות על מסעדות בדרכם לדרום לחניית ביניים. קרית גת עונה בהחלט למשאלה זו.

I (איי) סלומון הוא מתחם חדש בקרית גת, שנבנה לפני כארבע שנים. יש בו חנויות ומסעדות שכולן כשרות, ולמתחם צמודה חנייה בשפע.

למסעדה שני מסלולים. מסלול של שירות עצמי, בו מקבלים את המנות בלאפה או בפיתה או בבאגט, ומסלול שני בו מקבלים שירות ואירוח ממלצרים. בכלל, הרוח החיה בצוות הוא מנהל המסעדה, איבן (או בשמו המקורי יובל) צורדקר, שעלה עם הוריו מהודו בן חצי שנה, ואנו התרשמנו שמדובר במנהל שמכיר את כל הסועדים הקבועים, עוזר ומסייע לכולם, ופותר כל בעיה בשניות.

שימו לב במיוחד לסלט הבטטה

נפתח שולחן.

מגישים לכם שניים עשר סלטים שעולים 20 ₪ לסועד (אם מזמינים גם מנה עיקרית), יחד עם לאפות חמות. הסלטים תוצרת בית וטעימים מאוד, וכמובן מתמלאים ללא תשלום. שימו לב במיוחד לסלט הבטטה, הסלט היווני (ג'עלוק), סלט ירוק (עם צנוברים וחמוציות), תפוחי אדמה במיונז וסלט המשוויה.

מי שרוצה להוסיף יכול להזמין שורה של מנות ראשונות. החומוס תוצרת בית מעולה (35 ₪) וההום פרייז היה מצוין (40 ₪). אנו ממליצים על שתי מנות חובה, הקובות והסיגרים. הקובות (שלוש, 40 ₪) מוגשות בליווי טחינה וסלטון, והסיגרים (שלושה, 40 ₪) ממולאים בבשר, מתפצחים וארוכים במיוחד. אפשר גם לצרף: שני סיגרים ושתי קובות (50 ₪). עוד בראשונות:  עראיס (45 ₪), סלט ישראלי (40 ₪), צ'יפס (תעשייתי, 15 ₪/20 ₪)  וחציל בלאדי (40 ₪).

עיקר המוניטין של המסעדה הוא בשווארמה. מוצעים שלושה סוגי שווארמה: עגל, עם פיסטוק וצנוברים; שווארמה הודו משולבת עם פרגית; ושווארמה כבש. המחירים זהים - 65 ₪ למנה. יש גם מנה שנקראת שווארמה קומבינה (הודו, פרגית ועגל על מצע חומוס) ב-69 ₪.

"השווארמה של טורו מהטובות בארץ"

נאחז באילן גבוה. בכניסה למסעדה תלויה תמונה בה מצולמים הבעלים, משה מלוקה, עם השף הידוע חיים כהן, שמצוטט שם: "השווארמה של טורו מהטובות בארץ, אז כמובן שבאתי לאכול. משה מלוקה מתבל בשר איכותי בתיבול לא אגרסיבי שאינו מסתיר את טעם הבשר, וזהו כנראה סודו".

התפריט מציע עוד מנות עיקריות רבות. שיפודים (פרגית, קבב תוצרת בית, כבד עוף, לבבות, אנטריקוט, כבש, שומן כבש, פילה בקר, שקדי עגל וכבד אווז). מוצעות גם מנות 'מהאש לצלחת': שניצל, חזה עוף, סטייק פרגית, נקניקיות, מעורב ירושלמי, סטייק אנטריקוט, צלעות כבש, פילה בקר והמבורגר (תוצרת בית).

למסעדה שני מסלולים: שירות עצמי או שירות ממלצרים

לכל מנה עיקרית מקבלים תוספת (אחת מבין שלוש): אורז, צ'יפס, סלט.

אני הזמנתי שלושה שיפודים: קבב, אנטריקוט ושקדי עגל. נאוה הזמינה סטייק פרגית (64 ₪). סטייק הפרגית, שיפודי הקבב והאנטריקוט היו מצויינים.

הכשרות היא כשרות רגילה אבל הבעלים מצהירים שהבשרים חלק.

הקינוחים מגיעים מביסקוטי (מלבי, טריקולד, חלווה, שוקולד ולוטוס) ומחיריהם 35 ₪.

 יש גם מנות ילדים ב-42 ₪ .

לכל שולחן מוגשים חופשי חופשי בקבוקי רטבים (קטשופ, טחינה, עמבה וחרדל).

בכלל, נהנינו מאוד.

שעות פתיחה:

ימים א'-ה': 10:30 עד 23:00

יום ששי: סגור

מוצ"ש: עד 23:00

כשרות: רבנות קריית גת

טל: 08-6600516

גישה לנכים: יש

שירותים: ניקיונם בסדר גמור

שירותי נכים: יש

נטילת ידיים: במבואת השירותים

חנייה: בשפע

תגובות