כתיבה מתוך שמחה. כך אני מרגיש היום, בבואי יחד עם נאוה רעיתי לחדש את ביקורת המסעדות של 'מצב הרוח'. למעלה מארבעה חודשים נמנענו מלבקר ולסעוד במסעדות מפחד נגיף הקורונה, ועתה, שהותרה הרצועה קמעא, יצאנו למשימתנו בשמחה רבה.
בחרנו לפתוח דווקא בחומוסייה צנועה עם תפריט מצומצם, ואת המסעדות היותר מפוארות ויקרות דחינו מעט לימים בהם נחזור לכלכלה יציבה ובריאה יותר.
טיב החומוס יצא למרחוק
באתי עם נאוה רעיתי ל'באביה', הצמודה לצומת סגולה בפתח תקווה, שטיב החומוס שלה יצא למרחוק, כך שאם באתם אצלה ומצאתם שולחן פנוי, תברכו ותשמחו על מזלכם הטוב, ותסתגלו למגבלות התו הסגול.
התפריט מציע מנות רגילות ומנות עסקיות.
נפתח בעסקיות: מנת חומוס עסקית פירושה חומוס עם פול, ביצה, סלט קטן וכוס לימונדה (41 ₪). מנת שקשוקה עסקית מורכבת משקשוקה משתי ביצים, חומוס קטן, סלט קטן ולימונדה או בקבוק מים (41 ₪).
אפשר כמובן לוותר על העסקיות ולהזמין מנות בודדות. חומוס עם פול וטחינה (28 ₪), חומוס עם גרגירים וטחינה (28 ₪), מסבחה חמה (28 ₪), משולש שפירושו חומוס עם פול ומסבחה (28 ₪), וסלט ערבי קצוץ שמוכן טרי (13/20 ₪). כל מנה מוגשת בצלחת ואפשר גם להזמינה בפיתה במחיר יותר מוזל.
תוספת של גרגירים או טחינה עולה 5 ₪ ותוספת ביצה 3 ₪.
נעבור למנות החמות: שקשוקה (33 ₪), חמשוקה, חומוס ועליו שקשוקה (38 ₪), ומי שלא מוותר על צ'יפס (תעשייתי) יוסיף 13 ₪ או 22 ₪. כדורי הפלאפל מעולים ועולים שני שקלים לכדור.
מנה פיקנטית היא שקשוקה בלחם. מוריקים חצי לחם מהבצק הרך וממלאים בשקשוקה (25 ₪).
נעשה לכם הכרה עם גיא כהן (48), הבעלים ומנהל המטבח. עשרות שנים עוסק במסעדנות, למד הרבה מסבתו עליזה ז"ל, שעלתה עם כל משפחתה מבנגזי, ולימדה את גיא את רזי הבישול הטריפוליטני , ובעיקר את סוד השקשוקה והמטבוחה.
השקשוקה מוכנה מחומרים טבעיים ולא משומרים. גרגירי החומוס גדלים בארץ. שמן הזית ממשק אחיה; והפיתות עבודת יד ממאפיית ברק בפתח תקווה.
תקפידו שקיבלתם לשולחנכם חמוצים: כרוב חמוץ תוצרת בית, רוטב שום לימון מעולה (צריך לבקש), ויש גם פלפלים חריפים וסחוג אדום או ירוק.
'שפוטים' של החומוסייה
את סודות החומוס למד גיא מחומוסיית סולטן ברמלה, ונאוה אומרת, שכאשר היא שומעת את גיא מדבר על החומוס שלו, היא נזכרת בשחקן המנוח ז'אק כהן, שאמר בפרסומת על חומוס צבר, חומוס עושים באהבה או לא עושים בכלל...
לפי הכתיבה שלי אתם מבינים שאנו 'שפוטים' של החומוסייה, באים אצלה בכל הזדמנות ומצטערים שהיא נסגרת אחרי הצהריים.
אפשר גם לקנות מנות במשקל (חצי ק"ג עולה 28 ₪).
מי שרוצה לסיים במשהו מתוק, מזמין מלבי (12 ₪), שמוגש עם קוקוס, מי ורדים ובוטנים קצוצים.
כמעט כל התפריט (להוציא את הפיתות) הוא ללא גלוטן.
שעות פתיחה:
ימים א'-ה': 9:30 בבוקר עד 4 אחרי הצהריים.
יום שישי: 9:30 בבוקר עד הצהריים.
מוצ"ש: סגור.
כשרות: רבנות פתח תקווה, מהדרין.
טל': 03-9307088
גישה לנכים: יש.
שירותים: ניקיונם סביר.
שירותי נכים: אין.
נטילת ידיים: כיור נפרד.
חנייה: מקומות בודדים מסומנים למען הסועדים, והשאר מחפשים כחול לבן ברחובות הסמוכים.