ווסט סייד - מלון רויאל ביץ', רחוב הירקון 19, תל-אביב
כמה מעלות טובות למסעדת ווסט סייד. ממוקמת באחד מהמלונות היוקרתיים, לחוף ימה של תל-אביב, ומנוהלת בידי שף מקצועי וכשרוני. מעניקה שירות מעולה, יש לה חניון צמוד, והמחירים ממש לא בשמיים.
המלון התל-אביבי הוא רויאל ביץ', בתחילת רחוב הירקון, ליד כיכר הרברט סמואל. ממנו רואים את גלי הים המתנפצים לחוף. המסעדה, אליה באתי יחד עם נאוה רעייתי, ממוקמת בקומת הקרקע, ובימות הקיץ אפשר לסעוד גם במרפסת המשקיפה לים.
השף הוא עומרי כהן (31), שעובד במסעדה מיום פתיחתה, ובשבע השנים האחרונות הוא השף הראשי. בן מזכרת בתיה, שמסביר לנו במקצועיות את מכמני המטבח הכשר, שלדבריו אינו נופל באיכותו מכל אוכל אחר בעולם. הוא מקפיד על עונתיות חומרי הגלם ובהתאם לכך התפריט משתנה. ואכן, התפריט מודפס מידי יום, ורק כמה מנות המכונות כאן מנות דגל, הן קבועות.
מי שנזקק לברכת המוציא, מזמין פרנה טעימה מאוד (28 ₪), שנאפיית במקום ומוגשת בליווי צלוחיות טחינה, זייתים ואיולי ביתי בשילוב סחוג.
קונפי הכרישה היא מנת חובה
פתחנו בראשונות והזמנו את מרק היום, שהיה מרק תפוח אדמה ובצל (30 ₪), והוגש בספל קטן, כשלידו סמבוסק קטן. טעים מאוד.
הוספנו ארבע מנות ראשונות: בריוש סנדוויץ' טוניסאי (63 ₪), קונפי כרישה (65 ₪), אינטיאס (75 ₪) וחציל על פחמים (67 ₪). כל המנות היו טעימות, מקוריות בהכנתן ומוגשות בעיצוב נאה. הבריוש קרוב לסנדוויץ' טוניסאי ומוגש בכפול. מכוסה בקרם חלמונים, אנשובי, קרם פלפלים, צלפים, לימון כבוש וטונה מפוררת, בצד גספצ'ו ירקות. מנה שמכונה כאן מנת דגל ולא מתחלפת מידי יום.
קונפי הכרישה היא מנת חובה. נאוה מבטיחה שמעולם לא פגשתם בכרישה כה טעימה. מבשלים אותה בטמפרטורה מבוקרת של 110 מעלות במשך ארבע שעות ומגישים שני גלילי ירק כשלצידם סקורדליה (עשויה משקדים, שום ושמן זית). דרך אגב, יש שמוצאים בכרישה תכונות רפואיות שטובות למערכת העיכול. האינטיאס היה נא וכבוש בעדינות והוגש עם פלחי סלק, בצל מוחמץ ואיולי חרדל. החציל על פחמים הוכן על האש ומעליו קרם עגבניות שרופות, אניצי לוקוס שבושלו עם פיסטוקים ויוגורט צמחוני של קשיו וטחינה. מנה מעולה.
התפריט מודפס מידי יום, למעט כמה מנות קבועות
מנה מהמטבח הערבי – ללא סכו"ם
עברנו למנות העיקריות הבשריות וחלקנו בשתיים - נתח קצבים (88 ₪) ומסאחן (92 ₪). שוב פגשנו כאן את הבשרים של דוד לגזיאל, שיחד עם בני אחותו נתי ויוני, משווקים בשר איכותי, שגדל בהשגחתם בערבה ובגולן. נתח הקצבים היה מעולה. רצועות בקר מעולות טובלות ברוטב יין ללא טיפת שומן ומוגשות עם בצל חרוך וצ'יפס ארטישוק ירושלמי. עברנו למסאחן. זוהי גם מנת דגל שלא מתחלפת. מנה מהמטבח הערבי ומגישים אותה ללא סכו"ם. על מופלטה דקיקה מחולקת לארבעה רבעים, יש אניצי עוף מפורק, בצל בסומק, טחינה, שקדים ועלים ירוקים. לוקחים רבע מופלטה, מגלגלים ואוכלים בידיים. נהנינו מאוד. מצויין ומיוחד. הבשרים הם בכשרות רגילה ויש בדרך כלל גם מנות בשר חלק.
הקינוחים הם תוצרת בית מעשי ידיה של הקונדיטורית מירי שטרנברג. מוצעים שישה קינוחים ואנו הזמנו שניים: שוקולד, פקאן ושמן זית (55 ₪), ומילפיי פיסטוק ותותים (55 ₪). מעולים ומקוריים. המילפיי הוא קינוח חובה. בצק עלים דקיק ומקורמל, עוטף נטיפי גלידת פיסטוק עם סורבה תותים.
מוצעים שמונה קוקטיילים מקוריים (47 ₪ - 66 ₪). אני נהניתי מאוד מקוקטייל גרין ווד (47 ₪) על בסיס פסיפלורה, אננס, לימון ונענע.
תפריט היינות גדול. המבחר מהיקבים משתנה כל חצי שנה, ובבואנו הוצעו יינות החודש מיקבי יתיר וכרמל. מחירי הבקבוקים נעים מ-82 ₪ (בקבוק קטן של יין קינוח) ועד 417 ₪. למי שמסתפק בכוס מוצעות כוסות בטווח מחירים של 37 ₪ עד 60 ₪.
הזמנת מקומות חובה.
שעות פתיחה:
ימים א'-ה': 18:00 עד 23:00
יום ששי: סגור
מוצ"ש: סגור
כשרות: רבנות תל-אביב
טל: 7405054
גישה לנכים: יש
שירותים: שירותי המלון. ניקיונם א"א
שירותי נכים: יש
נטילת ידיים: כיור נפרד בכניסה למסעדה
חנייה: חניון המלון וחניונים נוספים באיזור.