תרבחו ותסעדו

המבורגרים במושבת הביל"ויים

תכירו את מסעדת H.B.B הכשרה בגדרה המציעה תפריט של מבחר המבורגרים בתוצרת עצמית שאסור לכם לפספס

צילום: גיל אבירם

מסעדת חביבי - H.B.B - הרצל 3, גדרה

כבר סיפרנו בעבר בשבחה של גדרה, המושבה שהקימו אנשי ביל"ו ושתחגוג בשנה הבאה 140 שנה, שממוקמת בצומת דרכים, וכבישי השפלה הדרומית חוצים אותה או עוברים בקרבתה. הגם שהיא עיר מחוז ליישובים שבשכנותה, הרי הנוסעים לחופשה בדרום או החוזרים ממנה באים אצלה וסועדים במסעדותיה.

מספרים לנו שבשנה האחרונה נפתחה בפאתי גדרה מסעדת המבורגרים כשרה, ובאתי יחד עם נאוה רעייתי לסעוד בה.

סחבק או סאחי

התפריט מציע המבורגרים בתוצרת עצמית, והוא מתחלק לשני פרקים עיקריים: חמישה סוגי המבורגרים שמוגשים בליווי חסה, עגבניה, בצל וחמוצים; ואם רצונכם בארוחה שלמה אפשר להזמין אותם המבורגרים עם תוספות של צ'יפס ושתיה קלה.

סוגי ההמבורגרים: סאחי (53 ₪); מאשרום עם איולי צ'מצ'ורי, פטריות, סלרי ושום (62 ₪); סחבק עם איולי כוסברה וקריספי, בצל סומק (62 ₪); יא וואלי עם איולי פלפל צ'ומה, בצל מטוגן, פלפל חריף וקונפי שום (62 ₪); והמבורגר טבעוני שמכונה כאן חביבתי ועשוי מבשר שפותח במעבדה (53 ₪).

הארוחות עם שמות קצת שונים: סאחי (74 ₪), וחביביז (79 ₪).

נוסיף עוד שורות מהתפריט: תוספות של פלפל חריף ובצל מטוגן (5 ₪), ריבת בצל עם גבינת צ'אדר טבעונית (7 ₪), תוספת קציצה (15 ₪), ומי שמעוניין בהמבורגר מנתחי בשר אנגוס מוסיף עוד 8 ₪.

ההמבורגרים שאכלנו (סחבק, יא וואלי) היו טעימים מאוד. מי שבכל זאת מעדיף לוותר על ההמבורגר או רוצה להזמין מנה נפרדת בצידו, יכול להזמין קוריצ'ה (49 ₪), שהיא מנת חזה עוף במרינדה עם איולי חרדל, איולי שום ובצל מטוגן,  או ארוחה נאגטס, שפירושה פילה עוף מושרה במרינדה לילה שלם, בציפוי פצפוצי אורז קריספי. ארבע יחידות עולות 32 ₪ ושמונה יחידות 49 ₪. אנו הוספנו את מנת הנאגטס שהיתה קריספית מבחוץ ונימוחה מבפנים, ואנו ממליצים עליה כמנת חובה.

לכל מנה יש תוספת של רוטב אחד, ומי שרוצה לטעום מכל שבעת הרטבים שכולם תוצרת בית (איולי קארי, איולי פלפל צ'ומה, איולי חמאת בוטנים, איולי כוסברה, איולי שום, רוטב הבית בסגנון אלף איים וברביקיו), מקבל את כולם תמורת 10 שקלים. מיכלי קטשופ ומיונז מוצעים חופשי חופשי.

אמא שמחה וסבתא פורטונה

הצ'יפס (תעשייתי אבל עובר תהליך של ציפוי בעמילן תירס) וטבעות הבצל עולים 17 ₪, ואפשר להזמין גם צ'יפס בטטה (19 ₪) ושעועית ירוקה בציפוי פריך (19 ₪) מיוחד וטעים מאוד.

השירות עצמי. יש מסכי הזמנה אלקטרוניים, ויש גם דוכן להזמנת פנים אל פנים.

לסיום הזמנו קינוח מלבי תוצרת בית עם מי ורדים, קוקוס קלוי ובוטנים מסוכרים (18 ₪). היה מצוין.

יש עוד קינוחים המגיעים מביסקוטי כמו קראק פאי (18 ₪) וקרם ברולה (22 ₪).

את המסעדה מנהל מאור סמוראי (30), שבצד היותו מסעדן ושף שנים רבות, הוא מדגיש בפנינו שאת כשרונו ואהבתו למקצוע למד מאמו, מאמא שמחה, ומסבתו פורטונה שעלתה מטוניס.

משעה 11:30 עד 17:00 יש עסקיות צהריים במחיר יותר מוזל.

מוצעות מנות ילדים: המבורגרים עם תוספת ושתיה (47 ₪) וארבע יחידות נאגטס ושתיה (47 ₪).

אוהבי בירה ייהנו מבירה אסטרה ספרדית. שליש - 25 ₪, חצי - 34 ₪.

למסעדה יש חלון הזמנות. מזמינים (אפילו טלפונית) ואוספים מהחלון.

אחת לחודש המסעדה מחדשת מנות ספיישל.

שעות פתיחה:

ימים א'-ד': 11:30 עד חצות

יום ה': 11:30 עד שעה אחרי חצות

יום ששי: סגור

מוצ"ש: עד שעה אחרי חצות

כשרות: רבנות גדרה

           (יש בשר חלק לפי דרישה)

טל: 08-6225622

גישה לנכים: יש

שירותים: ניקיונם בסדר גמור

שירותי נכים: יש

נטילת ידיים: כיורים נפרדים

חנייה: בשפע.

תגיות:

תגובות