כבר עשינו לכם הכרה עם המתחם החדש בצפון תל-אביב, שגובל בים ומתחיל ברחוב איינשטיין של רמת אביב. מעניין ומשמח שחלק מהמסעדות במתחם כשרות, וכבר ביקרנו וסיפרנו על טאטאמי האסיאתית.
השבוע ביקרתי יחד עם נאוה רעייתי בבייקריה, שמורכבת משתי מסעדות. הראשונה היא בית מאפה חלבי, שמציע מיגוון מאפים בתוצרת עצמית, ובפרט מאפים בסגנון טורקי, מעשי ידיו של האופה אבי שבא מטורקיה. לא מוותרים שם על בגטים ופיצות אבל נהנים הכי הכי מהמאפים המזרחיים כמו החצ'פורי הגיאורגי, הסמבוסק העיראקי, וכמובן הלחמא ג'ון, הפידה (פ' בחיריק, ד' בסגול) והבורקס הטורקי.
המקום ראוי לביקור מיוחד בעתיד, והיום אנו עוברים למסעדה השנייה, הבשרית.
תפריט של מנות בשריות
בעלי המסעדות הם דוד אלמקייס ויוסי שטרית, דמויות ידועות בתחום המסעדנות, שזכו למוניטין דווקא בשל המסעדות הלא כשרות שבבעלותם. אנו מקבלים בברכה את יוזמתם לפתוח גם מסעדות כשרות. כבר ביקרנו בעבר את מסעדת דוד ויוסף הכשרה ברמת גן, שלצערנו נסגרה, ולפני חודשיים הם פתחו את השתיים החדשות, כאן ברמת אביב ג'.
המסעדה הבשרית מציעה תפריט של מנות בשריות ולידן מנות קטנות יותר, שאפשר להגדירן כמנות ראשונות, ויש שיזמינו אותן כתוספות ליד העיקריות.
נפתח דווקא בעיקריות, דהיינו בשרים על גריל הפחמים. המנות מתחלקות לשני ענפים: שיפודים ובשרים במשקל. השיפודים (מחיר לשיפוד אחד): קבב (35 ₪), פרגית (35 ₪), נתח קצבים (58 ₪), שתי נקניקיות מרגז (35 ₪), כבד עוף (35 ₪), לבבות עוף (28 ₪) ושקדי עגל (95 ₪).
בשרים במשקל: מיאמי ריבס 200 גר' (79 ₪), סינטה 350 גר' (175 ₪), צלעות טלה 250 גרם (165 ₪), פילה בקר 150 גר' (125 ₪) ואנטריקוט 300 גר' (159 ₪).
אנו הזמנו חמישה שיפודים (קבב, נתח קצבים, שקדי עגל, כבד עוף ופרגית) ומנת מיאמי ריבס. חוות דעתנו המשותפת: מעולה. שקדי העגל שבדרך כלל נפסלים על ידי בשל מליחותם הפתיעו כאן לטובה. מתברר שהם מושרים במי קרח המנטרלים את המליחות. המיאמי ריבס היא מנת מעדן, צלעות עליונות דקיקות, חתוכות לרוחב, צלויות במשך 3 דקות בלבד.
יקר אבל שווה
ניגש למנות "הקטנות" תוצרת בית. המטבוחה (15 ₪) מעולה, הצ'יפס (18 ₪) דק, החומוס (25 ₪) טעים, ויש גם סלט ירקות קצוץ (48 ₪) וחציל שרוף בטחינה, עם ויניגרט של שקדים ודבש (48 ₪).
אל תוותרו על הקובה. הקובה היא "משפחתית" ממטבחה של אוולין, סבתו של יוסי. יש קובה עגולה במעטפת אורז וקובה ארוכה במעטפת בורגול. קובה אחת עולה 10 ₪.
הפיתות מיוחדות ובשרניות יותר מפיתות רגילות. הן מגיעות ממאפיית נינה בחיפה.
מי שמבקש מקבל ללא תשלום תפוח אדמה אפוי, עגבנייה ובצל על האש, ואם הזמנתם מנה בשרית (נניח לפחות שני שיפודים) יפנקו אתכם בצלוחיות קטנות של שניים-שלושה סלטים.
כפי שאתם רואים המחירים קצת גבוהים אבל המסעדה שווה.
שעות פתיחה:
ימים א'-ה': 11:30 עד חצות.
יום ששי: 8:30 עד הצהריים (אוכל מוכן)
מוצ"ש: סגור.
כשרות: רבנות תל אביב
חתם סופר מהדרין פ"ת.
טל: 6426612
גישה לנכים: יש.
שירותים: ניקיונם בסדר גמור.
שירותי נכים: יש.
נטילת ידיים: במבואת השירותים.
חנייה: בשפע.