מיטקיטשן בת"א היא מסעדה איכותית שהמלצנו עליה בעבר. משכנה היה בבניין טויוטה, שברחוב יגאל אלון. בשבועות האחרונים עברנו ברח' יגאל אלון, ונדהמנו לראות שהמסעדה נסגרה, ואפילו תהינו איך מסעדה כזאת טובה ומבוקשת נסגרת.
אז זהו, מתברר שהכל היה עניין עסקי של בעלי המקום, חברת טיוטה, שנזקקה לשטח לתצוגת מכוניות, ולא חידשה את החוזה עם מיטקיטשן. ואילו המסעדה, בבעלותו ובניהולו של קובי מפן כהן (38), עברה למיקום חדש, בהאנגר 27 שבנמל תל-אביב, וחידשה שם פניה לפני כחודש. נאווה רעייתי יחד עימי חידשנו את ברית אהבתנו למסעדה, ובאנו אליה בשמחה.
15 מנות ראשונות
המסעדה גובלת בקו המים. בחורף האגף המערבי סגור בחלונות זכוכית, ובקיץ תוסר המחיצה, ויושבי האגף יחושו עצמם על הים ממש. לנמל יש שתי כניסות. הקרובה יותר היא הכניסה הצפונית, מכיכר פלומר, ואפשר להגיע למגרשי החנייה גם מיורדי הסירה. אולם המסעדה רחב יותר מהאולם הקודם, המטבח פתוח הפעם לעיני הסועדים, והבר המרכזי נשאר כשהיה במרכז המסעדה. השף נדב נצר ממשיך להוביל את התפריט המעולה, שמנותיו טעימות ומוגשות בעיצוב מקסים. כלי ההגשה שודרגו, וגם כוסות השתייה והיין הם מזכוכית קריסטל.
קובי הבעלים ונדב השף מדגישים, שהבשרים האיכותיים מיובאים במיוחד מנברסקה, מבית מטבחיים, שמתמחה בבשר איכותי מְשוּיָש, וכמובן שהצלעות מגיעות מאיטליזו של דוד לגזיאל שאנו עצמנו נוהגים לקנות בו.
התפריט מציע כחמש עשרה מנות ראשונות. מי שחייב בנטילת ידיים מזמין פוקצ'ה טעימה, שנאפיית במקום בתנור אבן ומוגשת עם מטבלים (34 ₪).
מנת חובה, שאנו לא מוותרים עליה בכל ביקור, היא שקדי עגל (76 ₪), המוגשים עם מסבחה חמה, סיגר מרוקאי כפול, צנוברים ועוד תוספות.
הוספנו כרובית מטוגנת (59 ₪) מעולה, וסשימי טונה אדומה (64 ₪) על קרפצ'ו מלפפונים עם קרם אשכולית אדומה ותיבלונים רבים. מנות מומלצות.
הזמנו גם סלט חסות (59 ₪), שמורכב מעלים של שלוש חסות ועוד תוספות, שמתובלות בוויניגרט אננס עם אגוזי מלך.
עברנו לעיקריות. מי שמעדיף לאכול דגים, במסעדה שגובלת בים, יכול להזמין דגים שמגיעים למטבח טריים כל יום. דוגמאות: פילה סלמון (112 ₪) או פילה לברק (129 ₪).
אנו העדפנו מנות בשר והזמנו שלוש: סינטה צרובה (155 ₪), טרטר פילה בקר (172 ₪) וצלעות טלה (205 ₪). אכן המחירים גבוהים, וזוג יכול לחלוק במנה אחת, וגם אפשר להסתפק במנות שמחירן יותר נמוך, כמו פרגית (89 ₪), המבורגר אנטריקוט תוצרת בית (89 ₪), ולטבעוניים יש רביולי עגבניות שרופות וחצילים (78 ₪).
יין מיטקיטשן מיוחד מיקב שילה
המנות שאנו הזמנו היו באמת מצויינות. איכות בשר הנברסקה של הסינטה הוכחה והורגשה; פילה הבקר, שהוגש עם מח עצם היה טעים מאוד; צלעות הטלה היו לעילא.
הקינוחים אף הם תוצרת בית, וחייבים להשאיר מקום וכסף כדי לטעום מהם. אני חולה על טארט לימון (48 ₪), וטעמנו גם כנאפה, שזה חידוש לקינוח כשר, שמוגש בתוספת גלידת פופקורן (52 ₪), ופרפה פיסטוק שמוגש בתוך קן קדאיף, עם מוס חלבה, קרמבל שוקולד ותותים (54 ₪).
למי שמלווה סעודתו ביין מוצעים כמאה(!) סוגי יינות, שמחירם מטפס עד 2,000 ₪ (הרצוג מקליפורניה), או יין מיקב המערה (880 ₪). אנו מציעים לכם להסתפק (וליהנות!) מיין מיטקיטשן שמיוצר במיוחד למסעדה ביקב שילה (2015 קברנה רזרב). בקבוק עולה 170 ₪ וכוס 38 ₪.
הבר מציע גם קוקטיילים. אני נהניתי מג'ין גרין (46 ₪), ונאווה ממרטיני נובו סטייל (44 ₪).
משעה 12:00 עד שעה 17:00 מוצע תפריט עסקי מוזל יותר.
ארוחה כזאת חייבים לסיים בשתייה חמה. קנקן חליטת תה רונפלדט, שמיובא במיוחד מחו"ל, עולה 16 ₪. מי שמסתפק בתה ישראלי, מזמין כמונו את קנקן התה של סבתא זוהרה (14 ₪). קובי שומר אמונים לסבתו, שממנה למד הכל, ומציע תה מצויין בתוספת ציפורן ונענע (14 ₪).
שעות פתיחה:
ימים א'-ה': 12:00 בצהריים עד חצות.
יום ששי: סגור.
מוצ"ש: עד 1:00 אחר חצות.
כשרות: רבנות תל-אביב.
טל: 5364755.
גישה לנכים: יש.
שירותים: ניקיונם א"א.
שירותי נכים: יש.
נטילת ידיים: במבואת השירותים.
חנייה: מגרשים בנמל ת"א.
המסעדה נותנת שובר הנחה שמוזיל את החנייה ל-20 ₪.