תרבחו ותסעדו

בשר בכריך בדרך לאילת

רבים מחברינו מעדיפים להגיע לאילת בטיסה, אבל אנחנו מעדיפים את כבישי הנגב, אך לנסוע ארבע או חמש שעות בלי ארוחה זה למעלה מכוחותי, ותמיד אנחנו מחפשים מסעדה טובה באמצע הדרך

הכריכים של פרננדו

כתובת: קיבוץ טללים

 

היום נבוא עימכם למרכז הנגב, לקיבוץ טללים. הסיפור שלנו מתחיל באילת. אני, יחד עם נאוה רעייתי, אוהבים מאוד את אילת, ולא מפסידים הזדמנות לבוא אצלה. לכן שמחנו מאוד, כאשר חברת 'תור-פלוס' ערכה את שבת השירה המסורתית בפרשת בשלח לחוף ים סוף.

נכון, שרבים מחברינו מעדיפים להגיע לאילת בטיסה, אבל אנחנו מעדיפים את כבישי הנגב, בודקים (ורוגזים) לראות את ההשתלטות של הבדואים על המרחבים, וכל הדרך מתכננים איך נרגיש בכאילו שאנחנו בחו"ל בחנויות ללא מע"מ.

אלא מאי? לנסוע ארבע או חמש שעות בלי ארוחה, זה למעלה מכוחותי, ותמיד אנחנו מחפשים מסעדה טובה באמצע הדרך. הפעם, נכיר לכם מסעדה חדשה וקטנה בקיבוץ טללים, ושמה 'הכריכים של פרננדו'. הקיבוץ שוכן ליד צומת משאבים על כביש 40 המקשר בין שדה בוקר לבאר שבע.

מארגנטינה לנגב

כיצד מגיעים למסעדה? מהשער הראשי של הקיבוץ מגיעים לכיכר הראשונה. בכיכר פונים ימינה ומיד שוב ימינה. אחרי כ-100 מטר רואים בצד ימין שלט גדול 'בית פלוס', בית מסחר לחומרי בניין, שהמסעדה צמודה אליו. אפשרות שנייה: כתבו בווייז 'הכריכים של פרננדו קיבוץ טללים'. 

הבעלים פרננדו בריס (54) עלה ארצה מארגנטינה לפני 33 שנים. כל חייו עבד בתחום הבשר, והתחיל את התמחותו במסעדות המשפחה בארגנטינה. הוא מומחה ליישון, לצלייה ולבישול, ולפני שבעה חודשים מיסד את עסקיו במסעדה קטנה בקיבוץ, ובאתי יחד עם נאוה רעייתי לבקרו.

נפתח בסוף ונספר שנהנינו מאוד. הבשרים ברובם מיושנים, נצלים ומבושלים בידיו הטובות של פרננדו. מעט מרכיבים מובאים מבחוץ (המאפים ממאפיית פילסברי, הצ'יפס מתפוגן ונקניקיות הצ'וריסו מאיתן מעדני בשר).

לפני שנציג בפניכם את התפריט נציין שהמסעדה פתוחה בימים ראשון עד חמישי, ובימים שני וחמישי ההיצע רחב יותר. נפתח בימים הרגילים. אפשר לקבל את הבשרים בכריכים או בצלחת. מוצעים שלושה בשרים: אסאדו מפורק (כריך 45 ₪, צלחת 60 ₪), בריסקט (המחירים כנ"ל) ונקניקיות צ'וריסו (כריך 42 ₪, צלחת 60 ₪). אפשר להוסיף תוספות: צ'יפס (8 ₪), טבעות בצל מצויינות(!) תוצרת עצמית (10 ₪), סלט ירקות אישי (10 ₪) וסלט ענק (30 ₪). 

המנות טעימות לעילא ולעילא.

יש גם רטבים, תוצרת בית. נציין במיוחד את השום קונפי בשמן זית (7 ₪) ואת ריבת הבצל (6 ₪).

יש גם בשר טבעוני

אם זכיתם ובאתם ביום שני או חמישי תזכו גם בספיישלים כמו רנצ'ריטו (58 ₪), שהוא לחמניית המבורגר עם קרסט שום שחור, חרדל וסלט קולסלאו, אסאדו מפורק בבישול ארוך עם יין אדום ועוד תוספות. עוד מנה בשם בורקרנה, שהיא בורקס תפוחי אדמה, במילוי אסאדו מפורק, בצל מטוגן, חמוצים ברוטב שום עם סלט ירקות וצ'יפוטלה חריף אש (58 ₪). ביום חמישי מוצעת גם פלטת בשרים בה אפשר להזמין אנטריקוט, בריסקט, שורטריבס, חזה אווז, צ'וריסו וסבריבס טלה. משלמים לפי המשקל. 

בנוסף לישיבה ליד השולחנות יש גם אפשרות משלוחים לסביבה הקרובה, וגם אפשר להזמין בטלפון ארוחה ארוזה ולאסוף אותה.

הטבעונים שבינינו מכירים חברה בשם רדיפיין, שמתמחה בייצור טבעוני בטעם בשר. פרננדו עובד עימם ומציע כריכים טבעוניים (יש גם לחמניות ללא גלוטן) עם ירקות קלויים.

מוצעים ארבעה סוגי בירות (פאולנר, גלנץ, גולדסטאר ולף)  ויינות מתוצרת יקב רמת הנגב (בקבוק 375 סמ"ק - 80 ₪, ובקבוק  750 סמ"ק  - 120 ₪).

זהו, המשכנו לאילת שבעים ומרוצים מאוד.

שעות פתיחה:

ימים א'-ה': 12:00 עד 22:00.

יום ששי: סגור.

מוצ"ש: סגור.

כשרות: רבנות רמת הנגב.

טלפון: 054-2249081.

גישה לנכים: יש.

שירותים: ניקיונם סביר.

שירותי נכים: אין.

נטילת ידיים: כיור נפרד.

חנייה: בשפע.

תגובות