אני אוהב מאוד את המאכלים שמאפיינים דיינר אמריקאי
שם המסעדה הוא 'המקום של שרה', ובשלט שמלווה את השם נכתב 'דיינר אמריקאי', שמכוון למסעדה אמריקאית טיפוסית, שמגישה מאכלים אמריקאים מובהקים, ותמצאו הרבה כמותה בניו-יורק ובעוד אזורים בצפון מזרח ארצות הברית.
אני אוהב מאוד את המאכלים שמאפיינים דיינר אמריקאי, ובפרט כריכי הקורנביף, ההמבורגרים, הנקניקיות, חלקי העוף הפריכים והמטוגנים, הכנפיים, טבעות הבצל; בקיצור, המאכלים האסורים עלי ומותרים רק לרזים ממני. לנו, נותר רק לחלום עליהם, ואוי אם רופאינו (או רעיותינו) יתפסונו על חם (תרתי משמע).
שמות הלקוחים מתפריטי הדיינרים
טיפה היסטוריה: לשרה שפיגלר הייתה מסעדונת בשם 'סבתוש' באחוזה 130, ושם הייתה מכינה כריכים בנוסח אמריקאי. עברו שנים, ושרה העבירה את ניהול המקום לבנה מתן. יחד עם מתן עבד ב'סבתוש' משה גרוס, שף במקצועו, שהשתלם בצרפת אצל השף אלן דוקאס. השניים הגדילו ראש, עברו לאחוזה 88, ופתחו את 'המקום של שרה' בסגנון הדיינר האמריקאי. באתי אצלם יחד עם נאוה רעייתי.
התפריט מציע מבחר גדול של מנות בסגנון אמריקאי, עם שמות הלקוחים מתפריטי הדיינרים, ואנו בחרנו מעט מהן, עם המון התלבטויות כי הפיתויים מושכים ורבים.
בחירתנו: בפאלו וינגז (36 ₪): שמונה כנפיים קריספיות ברוטב חריף (זהירות!), הום פרייז בשר (33 ₪): תפוחי אדמה מטוגנים, מוקפצים עם צ'ילי מתוק ואניצים קטנטנים של קורנביף (לדעתי האניצים היו מעטים מידי), טבעות בצל (28 ₪), מצויינות ופריכות תוצרת בית (!), כשלידן רטבים, קורנדוג (36 ₪): זוג נקניקיות בקר עטופות בקראסט פולנטה מטוגנת.
המשכנו בהמבורגר. מוצעים שישה המבורגרים, כולם תוצרת בית. אנו בחרנו בבורגר ביבי קיו (72 ₪). ההמבורגר מגיע כשמעליו 'גבינה' טבעונית, קריספי טלה, טבעות בצל ורוטב מייפל. כל הרטבים המוגשים במסעדה (חוץ מקטשופ) הם תוצרת בית, והמאפים מגיעים ממאפיית 'כל דגן'. נהנינו מאוד. דרך אגב: יש בתפריט גם המבורגר טבעוני (57 ₪).
מנהל המסעדה, אורן מזיג, מעיד ומבטיח לנו שכל הבשרים טריים, וכל ההמבורגרים מוכנים במקום בו ביום.
תפריט קוקטיילים שחלקם הורכבו במיוחד למסעדה
עברנו לעוף המטוגן. מוגשים שוקיים, קריספיים מבחוץ ועסיסיים מתחת לציפוי הפריך. נהדרים בטעמם. 4 שוקיים עולים 48 ש"ח, 6 עולים 69 ש"ח, ו-8 שוקיים עולים 91 ש"ח. מנת חובה.
סיימנו בעוד מנת חובה: כריך קורנביף חם מוגש בלחם שיפון. אנו הזמנו כריך כפול שעולה 56 ₪ ולידו תוספת, קורנישון שהוא מלפפון כבוש בחומץ מיובא מאמריקה וסלט קטנטן של קולסלאו או סלט תפוחי אדמה. אני בחרתי בסלט תפוחי אדמה שהיה לטעמי רווי מידי במיונז אבל טעים מאוד. יש גם צ'יפס (תעשייתי) עגול ובשרני שכדאי לטעום ממנו (10 ₪).
המקום מציע תפריט קוקטיילים שחלקם הורכבו במיוחד למסעדה. אני נהניתי מבומביי ספייר עם טוניק (32 ₪).
מי שמחפש שתייה קלה שמקובלת באמריקה ימצא אותה כאן (דוגמה: ד"ר פפר - 15 ₪).
משעה 12:00 עד 16:00 יש תפריט עסקי יותר מוזל, ויש גם מנות מיוחדות ומוזלות לילדים.
גם הקינוחים (תוצרת בית) בסגנון אמריקאי. חלקנו בקראק פאי (38 ₪): פאי של שקדים בסגנון אמריקאי (כך אומרים לנו), כשלידו סורבה תות עם בצקיות קטנטנות. שווה.
בקיצור: בהתחשב באזהרות שלמעלה, המקום מומלץ ומהנה מאוד.
שעות פתיחה:
ימים א'-ה': 12:00 עד 23:00.
יום ששי: 11:30 עד הצהריים.
מוצ"ש: עד חצות.
כשרות: רבנות רעננה.
טלפון: 09-9744089
גישה לנכים: יש.
שירותים: ניקיונם סביר.
שירותי נכים: אין במסעדה, יש בבניין.
נטילת ידיים: כיור נפרד.
חנייה: כחול לבן ברחובות הסמוכים וגם חניונים בתשלום.