תרבחו 574
ביקרתי עם נאווה רעייתי במאות מסעדות בשר, שאת רשמינו מהן חלקנו עימכם, קוראינו הנאמנים. ולמרות השפע הזה אנו מצהירים בפניכם שבמסעדה כמו פיטמאסטר עדיין לא ביקרנו, וחווינו כאן חוויה ראשונית, שלולא מורא שמיים עלינו היינו מברכים לכבודה שהחיינו.
נכון שאת מנות הבשר המעולות פגשנו גם במסעדות אחרות, ונכון שמרמת התוספות והסלטים הנילווים לבשר נהנינו גם במקומות אחרים, אבל על דרך ההצגה וההכנה של התפריט והערב, יכולה פיטמאסטר לרשום פטנט על שמה.
הסיפור הוא כזה: חמישה שפים, שעוסקים בשוק הבשרים הישראלי, החליטו להתאגד יחדיו ולפתוח מסעדה, שכל ערב ינהל בה את המערכה אחד מהם. ינהל, זוהי מילה ממעטת, כי הוא לא רק מנהל, אלא גם מציג את דרך הכנת הבשרים לקהל הסועדים. לפעמים גם משתף בהצגה מישהו (או מישהיא) מהקהל. כל הערב הופך בהובלתו לחוויית שילוב של אוכל, הצגה, קצת הומור ובעיקר דו-שיח קולינרי בין השף לקהל. השף מכונה כאן פיטמאסטר, שזהו שם המקצוע למעשן בשרים או צולה אותם בגריל או באש חיה.
מגוון המנות משתנה מערב לערב
ברור גם שמאחר שכל ערב מנוהל בידי אחד מהחמישה, מגוון המנות משתנה מערב לערב, ותלוי בבחירתו וטעמו של הפיטמאסטר התורן.
ביקורנו במקום היה מהנה מאוד. נכון שמחיר הארוחה לא כל כך זול (ראו בהמשך), אבל האמינו לנו, מקבלים כאן תמורה לכל שקל, ואם תצרפו למנות גם את החוויה, יתווסף לכל שקל אפילו ערך מוסף.
ברור שלמסעדה כזאת חייבים להזמין מקום, ומי שרוצה לחגוג עם רעייתו או עם חבריו, מוטב שיתכנן ויזמין מראש.
מאחר שהשף מוביל ומציג לסועדים כל מנה שמוגשת, ולערב כולו יש אופי של הצגה, חייב כל הקהל להגיע בשעה מדוייקת. רק שכולם מוכנים 'המסך עולה'. למסעדה שתי קומות. בקומה התחתונה מתרחשת ההצגה ממש, ויושבי הקומה העליונה צופים בכל בעזרת מסכי טלוויזיה.
ניגש למחירים. המסעדה עובדת רק בערבים. בימי ראשון, שני ושלישי משמרת אחת בשעה 7:30, ובימי רביעי וחמישי שתי משמרות – ב-6:30 וב-9:30. מחיר הסעודה הוא 250 ₪, ושתי המשמרות הראשונות (רק בימי ד' ו-ה') עולות 200 ש"ח. אנו באנו למשמרת הראשונה ושבענו בלי רחמים. לא ברור לנו איך מצליחים הבאים במשמרות ה'רגילות' לאכול כל כך הרבה, והבטחנו לעצמנו להתמודד עם המשימה בעתיד.
המחיר כולל את כל המנות המוגשות וכן יין ושתייה קלה של בירה או סודה או מים ללא הגבלה.
במוצאי שבת מעלים את רמת המנות והבשרים למה שנקרא 'נתחי פרמיום מיוחדים', והמחיר עולה בהתאם ל-350 ₪ לסועד.
השף שהוביל את הערב: כפיר גולדהמר, כמובן אחד מהשותפים, שהמוניטין שלו בתחום הבשרים מפורסם במפעל נקניקיות שבבעלותו.
מנה ראשונה היא אורז אושפלו
הגענו סוף סוף לספר על מנות הערב:
לשולחן מוגשים ככרות חמים של לחמי מחמצת עם מטבלים ושום קונפי טבול בשמן, וסלט ירוק מלווה את הארוחה.
מנה ראשונה שמוגשת תמיד היא אורז אושפלו: תבשיל אורז רווי בשומן כבש עם בשר מיושן.
עוד מנה ראשונה שהוגשה היתה עוגת בשר ובצק: שכבות של בצק עם בשר טחון, מה שקרוי לפעמים עראיס, אחרי שעה במעשנה, עם זילופי טחינה ירוקה.
עברנו לבשרים ממש, וקיבלנו ארבע מנות: אונטריב, שהוא נתח מאזור הצלעות מפורק לגמרי; שווארמה שכאן היא מייצגת צוואר של טלה ומוגשת חוליות חוליות מפוזרות על פרוסות פוקצ'ה חמות; אסאדו מעושן במשך עשר שעות ומוגש עם העצם; ונתח שקרוי בלשון הקצבים דנוור, שהוא החלק העליון שמעל האנטריקוט, שהוגש עם תפוחי אדמה אפויים.
כל המנות מעולות וטעימות ברמות, וכפי שכתבתי למעלה לא ברור לי איך מסתדרים במשמרות האחרות עם תוספת של עוד שתי מנות לפחות.
הקינוחים הם תה או קפה ופרוסות עוגת שמרים מעולה, שספק אם תמצאו כמותה במקומות אחרים.
סיימנו ומייד ניגשנו לג'סיקה, המנהלת היעילה והנמרצת של המסעדה, והזמנו מקום. היא מצאה מקום פנוי לעוד חודש, ואנו התחלנו לחפש את האירוע שבגינו נבוא. נתפלל כולנו שתוצאות הבחירות השבוע יצדיקו סיבה למסיבה.
שעות פתיחה:
ימים א'- ג': 7:30 (משמרת אחת).
ימים ד'-ה': 6:30, 9:30 (שתי משמרות).
יום ששי: סגור.
מוצ"ש: 9:30 (ערב פרימיום)
כשרות: רבנות פתח תקווה.
טל: 07-3277777.
גישה לנכים: יש.
שירותים: ניקיונם סביר.
שירותי נכים: בבניין הסמוך.
נטילת ידיים: במבואת השירותים.
חנייה: קצת כחול לבן ומגרשים בתשלום.