אוכל

מסעדה שעברה 'מהפך טורקי'

אחרי ביקורו של נשיאנו יצחק הרצוג בטורקיה, ופגישתו עם הנשיא רג'ם טאיפ ארדואן, חשבתי לעצמי מה אנחנו יכולים לתרום לאווירה הטובה שמסתמנת ביחסים המתחדשים בין שתי המדינות

קמפניה

כתובת: ראשון לציון, רחוב ברשבסקי 8

 

אחרי ביקורו של נשיאנו יצחק הרצוג בטורקיה, ופגישתו עם הנשיא רג'ם טאיפ ארדואן, חשבתי לעצמי מה אנחנו יכולים לתרום לאווירה הטובה שמסתמנת ביחסים המתחדשים בין שתי המדינות. והנה, מבשרים לי, שמסעדת קמפניה בראשון לציון עברה 'מהפך טורקי' בסגנונה ובתפריטה. הזמנתי את נאוה רעייתי ויחדיו באנו אצלה. כזכור, המסעדה ממוקמת באזור התעשייה הישן של ראשון, שהפך למתחם הסעדה ובילויים. 

ואכן מצאנו שכך הדבר. בשנה האחרונה הפכה קמפניה למסעדת שף בנוסח טורקי, בהובלת בעליה, ירין סעדה, שהוא גם המנהל, יחד עם שותפו איציק קדוש. קדוש מנהל עסקים בטורקיה, שם נתפס לסגנון הקולינרי הטורקי והחליט יחד עם ירין לבצע את המהפך כאן בראשון לציון. 

צ'ייסר טורקי על חשבון הבית

רק נכנסים ומייד משתלבים באווירה הטורקית. המארחות לובשות גלביה, על כל שולחן מונחים תרבושים אדומים שהסועדים מוזמנים לחבוש, מוזיקה טורקית, כל הריהוט מיובא מטורקיה, ומייד כשמתיישבים מגישים לכם צ'ייסר טורקי על חשבון הבית.

יחד עם המנות הראשונות הזמנו פרנה טורקית (42 ₪). לצד הפרנה הנאפיית במקום, ארבעה מטבלים בנוסח טורקי: פטרוליג'ן שהוא מטבל עגבניות עם חצילים, בורגול עם רכז רימונים, משוואיה של שעועית לבנה ושמן זית עם בלסמי ושום קונפי. הכל טעים.

הוספנו שלוש מנות ראשונות שכולן מומלצות. סיגר של מאמא טורקיה (52 ₪): ארבעה סיגרים מתפצחים ממולאים בכבד עוף, נענע ופיסטוקים; פאטה כבד בעננים (54 ₪): חמישה מגדלונים של כבד קצוץ עם צנימונים, בצד קונפיטורת בצל ופירות יער - המנה מוגשת אפופה בעשן לבן הנוצר מקרח יבש; המנה השלישית מכונה שריפה באיסטנבול (58 ₪): נתחי סינטה על יין מוגשים על מחבת לוהטת.

עברנו לעיקריות. כאן מוצעות שתי קבוצות: קבוצת נתחים וקבוצת יבשה. הבקר מגיע ממרעה פרטי ברמת הגולן ומיושן במשך 45 יום לפחות. אנו הזמנו פידה דונר (89 ₪) ובלאק אנגוס (60 ₪ ל-100 גרם). חלקנו ונהנינו מאוד. הפידה דונר הוא בשר רך ומפורק, טיפה מתקתק, ומתובל במלח, שום קונפי וצ'ימצ'ורי. לידו מאפה סירה, חציל מטוגן וסלטון. הבלאק אנגוס מגיע בעגלה. פורסים את הנתח מול שולחן הסועדים. מנה מעולה. אנחנו חלקנו ב-500 גרם אבל אפשר גם 300 גרם.

למנה העיקרית מוסיפים תוספת. אנו ממליצים על תפוחי אדמה קראנץ' שהיו מצויינים. 

תה בנוסח טורקי בכלים שמיובאים מטורקיה

את הארוחה ליווינו בסלט. מוצעים שלושה סלטים ואנו בחרנו בסלט גבורדה (56 ₪) שהוא סלט בנוסח טורקי: עגבניות, אגוזי מלך, פטרוזיליה, בצל, גמבה, רכז רימונים ושמן זית. מומלץ.

סיימנו בקינוחים. קינוחים שוקולדיים באים מבחוץ, ויש גם שני קינוחים תוצרת בית, כנאפה ובקלאווה (כל קינוח 46 ₪). כמובן שהזמנו מקינוחי הבית והסתפקנו בבקלאווה. זוהי לא בקלאווה שאנו פוגשים בדרך כלל. מדובר בשני גלילים של בצק פילו המגיעים בספל, ממולאים באגוזים ובפיסטוקים וטבולים בקרם וניל. חובה.

המסעדה מוסיפה תה בנוסח טורקי בכלים שמיובאים מטורקיה.

בשעות הצהריים 12:00 עד 17:00 המסעדה מעניקה 15% הנחה.

בשורה חשובה: המסעדה תוכשר לפסח ותהיה פתוחה בחול המועד.

 

שעות פתיחה:

ימים א'-ה': 12:00 עד 23:30

יום ששי: סגור

מוצ"ש: עד חצות

כשרות: רבנות ראשון לציון

           בד"ץ יורה דעה, הרב שלמה מחפוד

טל: 9037667

גישה לנכים: יש

שירותים: ניקיונם בסדר גמור

שירותי נכים: יש

נטילת ידיים: פינה נפרדת

חנייה: מחפשים ובסוף מוצאים. חשוב: להפעיל פנגו/סלופארק עד חצות (!) ולציין איזור תעשייה.



ועוד באותו עניין

תגובות