מסעדת "המוציא" מציגה גישה קולינרית אותנטית שונה בנוף המקומי, עם תפריט צפון אפריקאי המתבטא בטעמים, בניחוחות וצבעים עזים ומגוונים וזאת תוך יצירת חוויה תרבותית שורשית הנשענת על מטבח אלג'ירי המסורתי בשילוב אלמנטים ירושלמים מקומיים.
המסעדה מושפעת מאופיו הרב גוני של השף אבי לוי ומחוויותיו האישיות – החל מילדותו בשכונת מוסררה הירושלמית, דרך תחנות שונות בחייו והשפעותיהן הקולינריות הייחודיות וכלה במסעותיו ברחבי העולם בחיפוש אחר השראות גסטרונומיות. כל אלו באים לכדי ביטוי באופייה העיצובי של "המוציא", ובולטים בפריטים הייחודים המעטרים את קירות המסעדה אותם ליקט בנחישות במהלך מסעותיו המרתקים.